2017. december 12., kedd
Gabriella

Egyéb III.kerület

Lesz nemulass a szúnyogoknak

Szeged, 2006. május 22. A Tisza déli szakaszán az árvíz visszahúzódásával megmaradó sekély vizekben rekordmennyiségű szúnyog kelhet ki, ezért Csongrád megye 27 településén és az ártereken egyszerre kezdték meg a repülőgépes szúnyogírtást. MTI Fotó: Németh György

Szeged, 2006. május 22.
A Tisza déli szakaszán az árvíz visszahúzódásával megmaradó sekély vizekben rekordmennyiségű szúnyog kelhet ki, ezért Csongrád megye 27 településén és az ártereken egyszerre kezdték meg a repülőgépes szúnyogírtást.
MTI Fotó: Németh György

A hétvégén kezdődött az idei központi szúnyogirtási program a kerületben – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az akciót azokon a területeken kezdik el, amelyeken a legtöbb vérszívó rovar található. A szúnyoggyérítés heti ütemtervei folyamatosan elérhetőek a katasztrófavédelem honlapján. Fontos tudni, hogy az időjárás befolyásolhatja a kivitelezést. A légi permetezés az esti órákban történik, míg a földi kijuttatást naplementekor kezdik, hogy a szúnyoggyérítés hatékony legyen és minél kisebb kockázatot jelentsen a méhekre. A vállalkozók kizárólag olyan szereket alkalmaznak, amelyeket az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyezett.

Kapcsolódó Cikkek