2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Egyéb III.kerület

Lesz nemulass a szúnyogoknak

Szeged, 2006. május 22. A Tisza déli szakaszán az árvíz visszahúzódásával megmaradó sekély vizekben rekordmennyiségű szúnyog kelhet ki, ezért Csongrád megye 27 településén és az ártereken egyszerre kezdték meg a repülőgépes szúnyogírtást. MTI Fotó: Németh György

Szeged, 2006. május 22.
A Tisza déli szakaszán az árvíz visszahúzódásával megmaradó sekély vizekben rekordmennyiségű szúnyog kelhet ki, ezért Csongrád megye 27 településén és az ártereken egyszerre kezdték meg a repülőgépes szúnyogírtást.
MTI Fotó: Németh György

A hétvégén kezdődött az idei központi szúnyogirtási program a kerületben – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az akciót azokon a területeken kezdik el, amelyeken a legtöbb vérszívó rovar található. A szúnyoggyérítés heti ütemtervei folyamatosan elérhetőek a katasztrófavédelem honlapján. Fontos tudni, hogy az időjárás befolyásolhatja a kivitelezést. A légi permetezés az esti órákban történik, míg a földi kijuttatást naplementekor kezdik, hogy a szúnyoggyérítés hatékony legyen és minél kisebb kockázatot jelentsen a méhekre. A vállalkozók kizárólag olyan szereket alkalmaznak, amelyeket az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyezett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Képregények a Dürer Kertben

    Képregények a Dürer Kertben

    A Magyar Képregény Szövetség immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét a Dürer Kertben.

  • Ovisok versenyeztek

    Ovisok versenyeztek

    Tizenkilenc óvoda gyermekei versenyeztek egymással a Csokor utcai óvodában. A napokban 23. alkalommal rendezték meg ugyanis az Ovi Kupát, amelyen idén közel 230 gyerkőc vett részt.