EUR: 308,68 Ft
CHF: 285,19 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb III.kerület

Lesz nemulass a szúnyogoknak

Szeged, 2006. május 22. A Tisza déli szakaszán az árvíz visszahúzódásával megmaradó sekély vizekben rekordmennyiségű szúnyog kelhet ki, ezért Csongrád megye 27 településén és az ártereken egyszerre kezdték meg a repülőgépes szúnyogírtást. MTI Fotó: Németh György

Szeged, 2006. május 22.
A Tisza déli szakaszán az árvíz visszahúzódásával megmaradó sekély vizekben rekordmennyiségű szúnyog kelhet ki, ezért Csongrád megye 27 településén és az ártereken egyszerre kezdték meg a repülőgépes szúnyogírtást.
MTI Fotó: Németh György

A hétvégén kezdődött az idei központi szúnyogirtási program a kerületben – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az akciót azokon a területeken kezdik el, amelyeken a legtöbb vérszívó rovar található. A szúnyoggyérítés heti ütemtervei folyamatosan elérhetőek a katasztrófavédelem honlapján. Fontos tudni, hogy az időjárás befolyásolhatja a kivitelezést. A légi permetezés az esti órákban történik, míg a földi kijuttatást naplementekor kezdik, hogy a szúnyoggyérítés hatékony legyen és minél kisebb kockázatot jelentsen a méhekre. A vállalkozók kizárólag olyan szereket alkalmaznak, amelyeket az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyezett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.