EUR: 319,23 Ft
CHF: 274,79 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Életmód

Lesz omlett és fagyi is a szarvasgombából

Jásziványban található Közép-Európa egyik legbővebben termő szarvasgomba élőhelye és ott került elő egy éve Magyarország eddigi legnagyobb szarvasgombája is, ami a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban ma is megtekinthető. Nem meglepő tehát, hogy az első Szarvasgomba Ünnepet Jásziványban szervezik, ahol az ingyenes rendezvényen minden ételbe – a reggeli omlettől a délutáni fagyiig – szarvasgomba kerül.

Budapest, 2014. július 30. A július 26-án Jászivány térségében megtalált rekordméretű nyári szarvasgomba (Tuber aestivum) a Földművelésügyi Minisztériumban 2014. július 30-án. A minisztériumnak ajándékozott szarvasgomba súlya, amely megtalálásakor 1280 grammot nyomott, 2 dekagrammal marad el a világrekordtól. MTI Fotó: Kovács Attila

Szarvasgomba: ronda, de finom. A rekordméretű darab megtalálásakor 1280 grammot nyomott, 2 dekagrammal maradt el a világrekordtól.
MTI Fotó: Kovács Attila

Lesz szarvasgomba-kereső kutyaverseny, gyerekeknek játékos gombakeresés, egész napos vásár, térzene, vetélkedők és kiállítás. A komolyabb hangvétel iránt érdeklődők szakmai előadásokat hallhatnak a szarvasgomba termesztés óriási lehetőségéről, a szarvasgomba gyűjtésről, a konyhatündérek pedig a szarvasgomba különböző felhasználási módszereiről tájékozódhatnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek