EUR: 318,41 Ft
CHF: 273,43 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Egyéb XXII.kerület

Lili első szolgálatára készül

Máv Gyermekvasút avatás

Tallér Lili, balról a legszélső sorban a második, sárga nyakkendőben

Százötven gyermekvasutas tett vizsgát az idei tanév végén a Gyermekvasútnál, mely a Rekordok Könyvébe is bekerült. Az újonnan avatott kisvasutasok között ott volt Tallér Lili is, a Rózsakerti Demjén István Általános Iskola 6. osztályos, évfolyamelső tanulója, akinek július 14-én kezdődik az első táborozással egybekötött szolgálata.

Tallér Lilinek 3 húga és egy öccse van, szüleik gyakran viszik kirándulni a nagycsaládot.


– Többször is voltunk a Gyermekvasútnál, és nekem nagyon megtetszett, amit a kisvasutasok csinálnak. Néztem őket, és arra gondoltam, biztosan ezek a gyerekek sem úgy születtek, hogy rögtön tudták, hogyan kell vonatot meneszteni. Kérdeztem anyukámat, hogyan lehetne ide jönni, de ő nem tudta. Aztán az iskolába jött a felhívás: Legyél te is gyermekvasutas! Nagyon megörültem, s rögtön jelentkeztem – mesélte Lili a Lokálnak. A rózsakertis diák hozzáteszi, az iskolájukból egy nyolcadikos tanuló is kisvasutas, és Csonka Gábor bácsi testnevelő tanár fia is ott teljesít szolgálatot.

A Gyermekvasúton „dolgozók” komoly áldozatot vállalnak.


– 15 naponta leszünk szolgálatban, ha ez hétköznap van, akkor aznapra kapunk igazolást, de mindent pótolni kell az iskolában. Ez elég húzós, mert reggel fél 7-re már a Széll Kálmán téren kell lennünk és csak este fél 8-ra érünk oda vissza. Nekem egy óra az út a Széll Kálmán térig is, oda-vissza az kettő. Februártól ezt már végigcsináltam a vizsgáig, mert a tanfolyam is Hűvösvölgyben volt. Nem volt egyszerű, de én nagyon élveztem. Nem is lehet bárki gyermekvasutas, csak aki eléri a négyes átlagot. Ezért nem kapunk pénzt, de ebben az a jó, hogy csinálhatjuk – mondja Lili, aki már nagyon várja az első szolgálati idejét, amely a július 14-i hűvösvölgyi napközis tábor keretében kezdődik számára.

– A tábor ideje alatt a szolgálati napokon kívül fogunk kirándulni és házi munkát is végzünk. Így együtt lesz a munka és a nyaralás, bár én ezt a munkát is nagyon élvezem – lelkesedik Lili, aki ugyan ha nagy lesz nem vasutasnak készül, hanem régésznek, de azért ki nem hagyná ezt az élményt.

Máv Gyermekvasút avatás

Lili (a két piros zászlórúd közötti oszlopban a jobb szélső sorban a harmadik) az avatási ünnepségen

Lili2

Lili nagyon várja már a július közepét

Kapcsolódó Cikkek

  • Képregények a Dürer Kertben

    Képregények a Dürer Kertben

    A Magyar Képregény Szövetség immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét a Dürer Kertben.

  • Ovisok versenyeztek

    Ovisok versenyeztek

    Tizenkilenc óvoda gyermekei versenyeztek egymással a Csokor utcai óvodában. A napokban 23. alkalommal rendezték meg ugyanis az Ovi Kupát, amelyen idén közel 230 gyerkőc vett részt.