EUR: 308,69 Ft
CHF: 285,03 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Belföld III.kerület

Mauritániai bevándorló is érkezett már Óbudára

Ugyan az előző hétvégén is rekord számú illegális bevándorlót fogtak el a hatóságok országszerte, a III. kerületben egyelőre alig érezni bármit is a migrációs áradatból. A Lokál megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy az óbudai illetékességű területeken eddig összesen három fővel szemben intézkedtek idegenrendészeti ellenőrzés céljából. Az érintett személyek egyiptomi, szenegáli, illetve mauritániai állampolgárok voltak, őket az idegenrendészeti eljárás lefolytatására előállították. Lapunk azt is szerette volna megtudni, hogy az elmúlt időszakban regisztráltak-e a kerületben bevándorlókhoz köthető szabálysértést, vagy bűncselekményt, azonban a rendőrség erre vonatkozóan nem kezel adatot.

bevándorlás, migráció, menekültek

A kép illusztráció (fotó: MTI)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rengeteg pénzzel tartozunk az adóhatóságnak

  Rengeteg pénzzel tartozunk az adóhatóságnak

  Továbbra is sokan tartoznak régóta, nagy összeggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV): szeptember végén 2671 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, valamint 2176 szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal folyamatosan, 180 napon keresztül az adóhatóságnak – derül ki a NAV honlapján kedden közzétett adatokból.

 • Még hetekig is eltarthat Moszul ostroma

  Még hetekig is eltarthat Moszul ostroma

  Bár az első jelentések szerint gyorsan eleshet az Iszlám Állam (IS) legfőbb bástyájának számító Moszul, az iraki és a kurd csapatok még tegnap is legalább 30 kilométerre a várostól harcoltak.

 • Körözik, mégis könyvet ír a Viszkis társa

  Körözik, mégis könyvet ír a Viszkis társa

  Hamarosan könyve jelenik meg Orbán Gábornak, aki a Viszkis rabló társaként vált ismertté. A férfi perrel fenyegeti Ambrus Attilát, miközben külföldön bujkál a hatóságok elől, ugyanis jogerősen egy év tíz hónap börtönre ítélték.