2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Belföld III.kerület

Mauritániai bevándorló is érkezett már Óbudára

Ugyan az előző hétvégén is rekord számú illegális bevándorlót fogtak el a hatóságok országszerte, a III. kerületben egyelőre alig érezni bármit is a migrációs áradatból. A Lokál megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy az óbudai illetékességű területeken eddig összesen három fővel szemben intézkedtek idegenrendészeti ellenőrzés céljából. Az érintett személyek egyiptomi, szenegáli, illetve mauritániai állampolgárok voltak, őket az idegenrendészeti eljárás lefolytatására előállították. Lapunk azt is szerette volna megtudni, hogy az elmúlt időszakban regisztráltak-e a kerületben bevándorlókhoz köthető szabálysértést, vagy bűncselekményt, azonban a rendőrség erre vonatkozóan nem kezel adatot.

bevándorlás, migráció, menekültek

A kép illusztráció (fotó: MTI)

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Ez óriási!

  A nap képe: Ez óriási!

  Ázsiai elefánt (Elephas maximus) érkezett a Szegedi Vadasparkba, a fiatal bikákat az állatkert Angkort, a khmer templomvárost idéző elefántházának átadásán, május 27-én figyelhetik meg először a látogatók.

 • Saci néni lett az év tanára

  Saci néni lett az év tanára

  Interjút adott a Lokálnak az a budapesti pedagógus, aki a minap egy anyaországi és két külhoni kollégájával együtt kapta meg az Év tanára 2018 címet. A díjazottak személyére pedagógusszervezetek és diákközösségek egyaránt tehettek javaslatot.

 • Ma szétszakadhat a Jobbik

  Ma szétszakadhat a Jobbik

  Ma jár le az a határidő, amit magának szabott a Jobbik elnöki pozíciójáért induló harcban alulmaradt Toroczkai László. Ásotthalom polgármestere arról dönt, hogy a párt tagja marad-e, vagy a mögötte állókkal más úton indul el.

 • Dübörög a lombikturizmus

  Dübörög a lombikturizmus

  Egyre több külföldi látogat hazánkba, hogy részt vegyen a magyarországi lombikprogramban. Beszámolóikból kiderül, hogy a hazai egészségügyet érő kritikák ellenére a magyarországi meddőségi kezelések, beültetések elvégzésének színvonala  kiemelkedő a közép-európai térségben.