2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Egyéb XII.kerület

Még idén megépülnek az erdei tornapályák

Normafa, Síház, XII. kerület, 12. kerület, természet, tavasz, rétes, rétesház, lángos, soproni,

Normafa Síház környezetét is rendbe teszik

Idén elsősorban a gyalogos útvonalak rendbetételét végzik el. A Normafa rehabilitáció keretében hamarosan induló fejlesztések első fázisáról tájékoztatta a zöldszervezeteket tömörítő Normafa Természetesen csoportot az önkormányzat.

– Az önkormányzat felkéri az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetet (OFI), hogy készítse el a Normafával kapcsolatos oktatási lehetőségek alapkoncepcióját – mondta Pokorni Zoltán polgármester a zöldszervezetek képviselőinek, akik a polgármester szándékai szerint a koncepció elkészítésében is szerepet kapnak. A viharok miatt letört ágakat az erdő belső részeiből nem szállítják el, hiszen a faanyag így bekerül a természetes körforgásba. A Sport Hotel mögött megmarad a WWF tanösvény. Még idén megkezdődik a meglévő ösvények egy részének rendbetétele, valamint megújul, illetve létesül néhány kiemelt találkozási- és csomópont. Az új sétányok a már kitaposott nyomvonalakat követik, és 3 mm-es fémszegély közé szorított stabilizált, vízáteresztő murvaburkolatot kapnak, ami garantálja a kényelmes járhatóságot. Hasonló kivitelezéssel készül el a Síház környezetének rehabilitációja. Megépülnek továbbá erdei tornapályák, az Anna-réten teljesen megújulnak a játszószerek, a Margaréta játszótér mintájára lesz ivókút és pelenkázós illemhely. A Normafára látogatók egységes megjelenésű erdei bútorokat, irányító táblákat láthatnak majd, lesz információs pont, esőbeálló, és egy második erdei tornapálya is létesül a Libegő felső állomásánál.


Kapcsolódó Cikkek

  • Képregények a Dürer Kertben

    Képregények a Dürer Kertben

    A Magyar Képregény Szövetség immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét a Dürer Kertben.

  • Ovisok versenyeztek

    Ovisok versenyeztek

    Tizenkilenc óvoda gyermekei versenyeztek egymással a Csokor utcai óvodában. A napokban 23. alkalommal rendezték meg ugyanis az Ovi Kupát, amelyen idén közel 230 gyerkőc vett részt.