2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XI.kerület

Megállapodtak a vállakozás-fejlesztésről

BVK11

Szabolcs Attila, Budafok-Tétény és Albertfalva országgyűlési képviselője (balról) és Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere is részt vett a fórumon

Vállalkozásfejlesztési fórumot szervezett a kerületben, kifejezetten az újbudai jó gyakorlatokat megismertetése céljából a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK). A BVK már a 2014-es évben intenzív kapcsolatépítésbe kezdett a kerületekkel, de a Közalapítvány Újbuda Önkormányzatával írta alá az első formális együttműködési megállapodást. Újbuda Önkormányzata több alkalommal bizonyította, hogy fontosnak tartja a kis- és középvállalkozások támogatását, első körben ezért esett éppen a XI. kerületre a választás. A rendezvény aktualitását az adta, hogy a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén elfogadta Budapest Gazdaságélénkítési és Munkahelyteremtési Stratégiáját (2015-2021). A stratégia része a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Hálózat felállítása, amely a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány koordinációja mellett valósul majd meg, tagjai lesznek a kerületek, a vállalkozásokat támogató szervezetek, a vállalkozásokkal foglalkozó hatóságok és a budapesti gazdaságfejlesztés nemzetközi partnerei.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.