EUR: 309,11 Ft
CHF: 285,21 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Program I.kerület

Meghosszabbítja tetőmozi-sorozatát a Francia Intézet

Francia_Intézet,_Budapest_-_2013.10.21_(1)

Hat telt házas vetítésen több mint kétezren látták a Budapesti Francia Intézet idei szabadtéri filmválogatását a Corvintetőn, augusztus 4-én ezért egy ráadásvetítés során az elmúlt évek legnézettebb francia vígjátékát, az Életrevalókat (Intouchables) is műsorra tűzik.

A Francia Intézet által a Funzine magazinnal és a Corvintetővel együttműködésben szervezett, Francia tetőmozi elnevezésű sorozat június 23-tól hat héten át várta a francia filmek kedvelőit – közölte az MTI-vel csütörtökön az intézet.

Mint felidézték, a hat klasszikus, illetve friss francia film a thriller műfaján keresztül mutatta be, miért jó Alain Delonnal, Catherine Deneuve-vel, Xavier Dolannal vagy Mathieu Amalrickal együtt borzongani.

A nagy sikerre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy augusztus első keddjén egy ráadásvetítést tartanak, ezúttal a Budapest Rooftop Cinemával karöltve, amelynek keretében az elmúlt évek legnézettebb francia vígjátékát, az Életrevalókat vetítik le – eredeti nyelven, magyar felirattal – a Corvintetőn.

A nyári szünet után a Francia Intézet szeptembertől folytatja rendszeres filmvetítés-sorozatait digitalizált mozitermében – közölték.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.