2018. május 27., vasárnap
Hella

Extra

Mel Gibson Ausztráliában rendez háborús filmet

Gyermekkora és fiatalsága színhelyére, Sydneybe tért haza Mel Gibson, hogy egy második világháborús hősről forgasson játékfilmet.

A Hacksaw Ridge című produkciót a nagyváros és Új-Dél-Wales állam különböző helyszínein veszik fel. A film hőse az amerikai Desmond Doss, aki nem volt hajlandó fegyvert venni a kezébe, ezért frontorvosként szolgált a Csendes-óceáni hadszíntéren. Helytállásáért később megkapta a becsületrendet – mondta el csütörtökön Sydneyben Gibson, aki a rendezői székben ül majd.


A színész-rendező az Egyesült Államokban született, de családjával 12 évesen Ausztráliába költözött, ott végezte tanulmányait és ott szerzett színészi diplomát is a neves NIDA drámaiskolában.

“Nem is lehetne jobb helyen forgatni ezt a filmet, mint Sydneyben és Új-Dél-Walesben, ahol szerencsém volt felnőni és ahol a pályafutásom elkezdődött” – fogalmazott.

Mint a sajtóértekezleten elmesélte, a készülő film nagyon inspiráló, egy olyan ember története, aki nem akar fegyvert fogni, de kiveszi a részét az emberek megmentéséből a világ poklában.

A produkcióban Andrew Garfield alakítja Dosst, a szereposztásban Vince Vaughan és Sam Worthington is feltűnik.

Gibson egy hónapja érkezett Ausztráliába, a film előkészítési munkái már javában folynak. Az imdb.com adatbázis szerint a bemutató 2017-re várható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Peller Mariann nem rég indította útjára a Feel Soul Good Lélekközösség rendezvénysorozatát, ahol a vendégek a legkülönfélébb témákat boncolgatják a lélek oldaláról megközelítve.

 • Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Szabó Csilla mindig is imádta a gyerekeket: a Fóti Gyermekfaluban volt óvónő, majd énekelni kezdett a Bojtorján együttesben. Éveken keresztül játszott kórházban, beteg gyerekeknek és árvaházakban, ám fia halála összetörte az énekesnőt.

 • Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Az Efott szervezői a vártnál korábban közzétették a legnagyobb színpadi fellépőket. A külföldi nagy nevek, John Newman és Jessie J, Lost Frequencies  mellett Dub Fx is mikrofont ragad július 11 és 16 között a velencei fesztiválon.