2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb VII.kerület VIII.kerület

Mi az a K11?

K11 Farkas Tibor művészeti vezető (Fotó: Máté Krisztián)

K11 Farkas Tibor művészeti vezető (Fotó: Máté Krisztián)

A zenés programoknak van a legnagyobb sikerül az áprilisban megnyílt K11-nek, Erzsébetváros új, több funkciójú közösségi terének.

– Az Almássy téri központ hiányát még mindig érzi a kerület, szükség volt egy ilyen intézményre – magyarázta a Lokálnak Farkas Tibor művészeti vezető, hozzátéve, elsősorban a kerületben élő civil és művészeti közösségeket szeretnék befogadni illetve velük együtt részt venni a kerület közösségépítésében a Király utca 11- alatt.


Koncertek, irodalmi estek, családi programok, színházi események várják itt a látogatókat. – Nem régóta vagyunk nyitva, de ez alatt a rövidke idő alatt úgy tűnik, a zenés programokra van a legnagyobb igény. Amikor kéthetente csütörtökön van a PásztorHóra moldvai táncházunk, kirakjuk a hangfalakat, fényekkel megvilágítjuk a plafont és rengetegen jönnek, külföldiek is benéznek, olyan hívogató az udvarunk – magyarázta Farkas Tibor.

A K11-ben 150 fő kényelmesen le tud ülni, nemrégiben Fellegi Ádám zongoraművész adott itt „lakáskoncertet”. – Pályázatot nyújtottunk be 8 részes zenei sorozatra, mindenféle műfajból, neves előadókkal. Tervben van egy, a kerületben megvalósuló tehetségkutató program, amely kifejezetten az erzsébetvárosi iskolákat célozza meg – magyarázta a művészeti előadó, aki örömmel ajánlja következő programjukat. Július 25-én Jazz night címmel lesz koncert, amelyen a remek zene mellett finom borokat lehet majd kóstolgatni. Ezen az estén a Farkas Norbert Trio lép fel és a Steve Sinko Trio Romy Camerun énekesnő közreműködésével.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.