2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb III.kerület

Minden szerdán együtt sétálnak

nordik klub-facebook-óbuda sportEgyre népszerűbb a síjárás kerületünkben. Az Óbudai Nordic Walking Klub az Óbuda Sport közösségi oldalán örömmel tudatta, hogy legutóbbi foglalkozásukon már 18-an vettek részt. Az óbudai nordicosok szerdánként este hattól indulnak el egyórás tempós sétájukra bottal a kezükben az Óbudai Szabadidőpark területén lévő teniszklub faházától és arra biztatnak mindenkit, hogy csatlakozzon hozzájuk. Ez a mozgásforma ideális idősebbeknek és kismamáknak is. A Nordic walking egyesíti a gyaloglás vagy futás és a sífutás előnyeit. Fontos különbség a sétához képest a botok használata, amelyek révén hosszabbakat lépünk, úgy, hogy a kezek és a lábak természetes, a járáshoz elengedhetetlen ellentétes mozgása megmarad. A botok használata dinamikát, ritmust ad a gyaloglásnak.

A részvétel a klub programjain ingyenes, sőt a szükséges felszerelést, vagyis a botokat is biztosítani tudják.


 

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.