EUR: 308,56 Ft
CHF: 285,47 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Életmód

Napozzunk okosan!

napozóNyáron több időt töltünk a szabadban, mint a többi évszakban, vagyis a napfény még akkor is éri bőrünket, ha nem napozunk. Fontos, hogy olyankor is gondoljunk a bőrvédelemre, amikor nem a standra indulunk. Ha megfelelően védekezünk a káros napsugarak ellen,  elkerülhetjük a leégést és bőrünk korai öregedését.

 

1 . A megfelelő fényvédő krém kiválasztása
Nincs más tennivaló, csak szerezzük be a bőrtípusunknak és az alkalomnak megfelelő fényvédő készítményeket. A nagy melegben akkor is kenjük be a szabadon maradt bőrfelületeket napvédővel, ha nem strandolni készülünk, mert olyankor lehet a legkönnyebben leégni, amikor nem is számítunk rá! Akinek nagyon fehér a bőre, először a korai vagy a késő délutáni órákban napozzon és használjon legalább 50 faktoros, nagyon erős fényvédő krémet. Az első néhány nap után elegendő lehet az erős fényvédő kategóriájú 30 faktor körüli fényvédő krém is. Mindezt lehetőleg a napozás előtt legalább néhány perccel, mivel ennyi idő kell ahhoz, hogy a hatóanyagok aktivizálódjanak. Érdemes természetes összetevőjű krémeket választani.

2. Vízhiány
Ha órákig fekszik a napon, megnő a napi folyadékszükséglet, amit folyamatosan pótolni kell.

3. Napozási utáni védelem
Hiába keni rendszeresen akár vízálló fényvédővel magát egész nap a standon, utána is gondoskodni kell a hidratálásról. A napozás utáni krémek pótolják a bőr elvesztett nedvességtartalmát, kellemesen hűsítenek, nyugtatnak. Válasszon olyan összetevőket tartalmazó krémet vagy gélt, amely segít hosszabban megőrizni a barnaságot és előkészíti a bőrt a további napozásra.

4. Bőrirritáció és öregedés
Napozáskor felejtse el az erős sminket, hiszen az könnyen” beleéghet” a bőrbe, ráncosodást és foltosodást okozhat, melyet egyszerűbb megelőzni, mint utána kezelni. Jobb, ha gondosan megtisztítja az arcbőrét, mielőtt kifekszik a napra és maximum csak vízálló szempillaspirált, valamint egy jó ajakírt használ, amely különböző növényi olajokat tartalmaz, mint például a shea- kakaóvaj és jojoba olaj, amely óvja az ajkat!

Kapcsolódó Cikkek

  • Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

    Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

    Miközben nap mint nap a legtöbb ember igyekszik a lehető legbiztonságosabbá tenni nemi életét, addig lassan feledésbe merül, hogy az óvszer nem csak a védekezésre, hanem a kifejezetten élvezet fokozására is kiválóan alkalmas lehet.

  • Negyven fölött jobb a szex

    Negyven fölött jobb a szex

    Egy új kutatás szerint negyven fölött kezdődik csak igazán a szexuális élet! Több mint ezer, negyven év feletti nőt kérdeztek szexuális aktivitásáról, annak minőségéről és 90 százalékuk arról számolt be, hogy az orgazmuskészségük nagyobb, mint a húszasa, harmincas éveikben és jobban át tudják adni magukat a gyönyörnek.