2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Sport

Nemcsak a pályán segítették egymást

Öt évvel ezelőtt rendezték a Spanyolország-Németország labdarúgó világbajnoki elődöntőt, melyen először – és eddig egyedülálló módon – magyar játékvezetői hármas működött közre. Kassai Viktor, Vámos Tibor és Erős Gábor most hármasban ünnepelte meg a szép jubileumot.

kassai (11)

Öt évvel a vb elődöntő után (fotó: szerző felvétele)

– Puhl Sándor világbajnoki döntőt vezetett, de ez volt a legmagasabban jegyzett vb-meccs, ahol három magyar játékvezető működhetett, és azt hiszem erre büszkék lehetünk – mondta Vámos Tibor a megemlékezés szervezője a Lokálnak. – Úgy gondolom, fontos a hagyományokat ápolni, fontos, hogy egy ilyen eseményre visszaemlékezzünk, sőt, megünnepeljük.


Vámos Tibor már nem vezet meccseket, ám nem szakadt el a futballtól: jelenleg a Budapesti Labdarúgó Szövetség ellenőri csapatának a tagja. Kassai Viktor másik asszisztense, Erős Gábor viszont még ott van a pályán, és mint azt a Lokálnak elmondta, ehhez családja mellett két társának segítsége is kellett. – A világbajnokság után néhány hónappal derült ki, hogy rosszindulatú daganatos betegségem van – mondta a Lokálnak Erős. – Egy percre sem adtam fel, és soha nem tagadtam, a családom mellett Viktor és Tibor támogatása is sokat segített, így nekik is köszönhetem, hogy a vb és a betegség után néhány hónappal ott lehettem a Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája fináléban is.

A trió harmadik tagja, Kassai Viktor még ma is a legmagasabban jegyzett magyar játékvezető. – Nagyon sokat köszönhetek Tibornak és Gábornak. Öt évig elválaszthatatlanok voltunk, szinte többet voltam velük, mint a családommal – mondta Kassai lapunknak. – Ám ahogy a futballban, úgy a játékvezetői keretben is előfordul, hogy új csapatot kell építeni. Nekem most már új csapatom van, de természetes, hogy mi régiek tarjuk a kapcsolatot, és segítünk egymásnak, ahol lehet.


kassai (5)

Vámos Tibor egy különleges tortával lepte meg társait (Fotó:szerző felvétele)

Kapcsolódó Cikkek

 • BaLe-döntő

  BaLe-döntő

  Hatalmas tettek hajtott végre szombat este a Real Madrid. A királyi gárda 3-1-re legyőzte a Liverpoolt a Bajnokok Ligája döntőjében, amivel 13.

 • Fucsovics: Gyerekkorom óta erről álmodtam

  Fucsovics: Gyerekkorom óta erről álmodtam

  Büszkén és meghatottan nyilatkozott az MTI-nek Fucsovics Márton, miután szombaton megszerezte pályafutása első ATP-trófeáját az 501 ezer euró (159 millió forint) összdíjazású genfi salakpályás tenisztornán.

 • Fucsovics megnyerte a genfi tenisztornát

  Fucsovics megnyerte a genfi tenisztornát

  Fucsovics Márton megszerezte pályafutása első ATP-trófeáját, mivel az 501 ezer euró (159 millió forint) összdíjazású genfi férfi salakpályás tenisztorna szombati döntőjében 6:2, 6:2-re legyőzte a német Peter Gojowczykot.