EUR: 309,27 Ft
CHF: 285,47 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Sport

Nemcsak a pályán segítették egymást

Öt évvel ezelőtt rendezték a Spanyolország-Németország labdarúgó világbajnoki elődöntőt, melyen először – és eddig egyedülálló módon – magyar játékvezetői hármas működött közre. Kassai Viktor, Vámos Tibor és Erős Gábor most hármasban ünnepelte meg a szép jubileumot.

kassai (11)

Öt évvel a vb elődöntő után (fotó: szerző felvétele)

– Puhl Sándor világbajnoki döntőt vezetett, de ez volt a legmagasabban jegyzett vb-meccs, ahol három magyar játékvezető működhetett, és azt hiszem erre büszkék lehetünk – mondta Vámos Tibor a megemlékezés szervezője a Lokálnak. – Úgy gondolom, fontos a hagyományokat ápolni, fontos, hogy egy ilyen eseményre visszaemlékezzünk, sőt, megünnepeljük.

Vámos Tibor már nem vezet meccseket, ám nem szakadt el a futballtól: jelenleg a Budapesti Labdarúgó Szövetség ellenőri csapatának a tagja. Kassai Viktor másik asszisztense, Erős Gábor viszont még ott van a pályán, és mint azt a Lokálnak elmondta, ehhez családja mellett két társának segítsége is kellett. – A világbajnokság után néhány hónappal derült ki, hogy rosszindulatú daganatos betegségem van – mondta a Lokálnak Erős. – Egy percre sem adtam fel, és soha nem tagadtam, a családom mellett Viktor és Tibor támogatása is sokat segített, így nekik is köszönhetem, hogy a vb és a betegség után néhány hónappal ott lehettem a Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája fináléban is.

A trió harmadik tagja, Kassai Viktor még ma is a legmagasabban jegyzett magyar játékvezető. – Nagyon sokat köszönhetek Tibornak és Gábornak. Öt évig elválaszthatatlanok voltunk, szinte többet voltam velük, mint a családommal – mondta Kassai lapunknak. – Ám ahogy a futballban, úgy a játékvezetői keretben is előfordul, hogy új csapatot kell építeni. Nekem most már új csapatom van, de természetes, hogy mi régiek tarjuk a kapcsolatot, és segítünk egymásnak, ahol lehet.

kassai (5)

Vámos Tibor egy különleges tortával lepte meg társait (Fotó:szerző felvétele)

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.