EUR: 308,50 Ft
CHF: 285,04 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Extra

Nyolc évadot kapunk a Trónok harcából

Egyesült Államok, 2014. december 11.
Az HBO által közreadott felvétel Peter Dinklage amerikai színészről a Trónok Harca (Game of Thrones) című filmsorozat egyik jelenetében. A sorozatot a legjobb drámasorozatért járó Golden Globe-díjra jelölték 2014. december 11-én. A Golden Globe-díjak 72. átadási ünnepségét 2015. január 11-én tartják Los Angelesben.  (MTI/AP/HBO/Helen Sloan)

Három további évadot terveznek még az HBO legnézettebb sorozatából, a Trónok harca című középkori fantáziaeposzból – fedte fel csütörtökön Michael Lombardo, az HBO programigazgatója az amerikai televíziós kritikusok szövetségének nyári találkozóján Los Angelesben.

A sikerszéria hatodik részét jelenleg Spanyolországban forgatják. A tévécsatorna vezetői legkevesebb hét évadot terveztek, de jelenleg tárgyalnak a sorozat producereivel arról, milyen hosszúra nyújthatják el a sorozatot. A hatodik sorozat után még két újabb benne van a pakliban – hangsúlyozta Lombardo.

A programigazgató elmondta, hogy ő maga még többet szeretne, és nyitott arra, hogy a Westeros föld trónjának megszerzéséért folyó hatalmi játszmák történetének legyen egy előtörténete. Lombardo szerint “hatalmas történeti anyagot lehet felkutatni” egy ilyen projekthez.

A George R. R. Martin bestsellerei nyomán készült, 2011-ben debütált sorozat történetének középpontjában a legendás föld, Westeros fölötti hatalom megszerzéséért folyó küzdelem áll. Az ötödik évadot átlag 20 millióan nézték, és a sorozat idén 24 Emmy-jelölést kapott, köztük a legjobb drámai sorozat kategóriában esélyes a legrangosabb amerikai televíziós elismerésre. Tavaly négy Emmy-díjat zsebeltek be az alkotók.

Lombardót megkérdezték arról is, hogy az ötödik évadban meghalt népszerű karakter, Jon Snow valóban távozik-e a sorozatból.

“A halott az halott. Minden, amit láttam, halottam és olvastam arra utal, hogy Snow halott” – hangoztatta.

Kapcsolódó Cikkek