2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb VIII.kerület

Nyúl az élet

Bisztrónyúl kávézó a Bródy S. utcában Puskás Erzsébet, Böbe ( Fotó: Sáfár Tibor )


( Fotó: Sáfár Tibor )

Augusztus 20-ig látható Fecsó Andrea kiállítása a Bródy Sándor utcában található Bisztró Nyúlban, a képek főszereplői is természetesen nyulak. Az aprócska hely azonban csak nevében kötődik az állatokhoz, valójában egy bájos kis kávézóról van szó.

– A párom hívott “nyúlnak”, ezért mikor gasztroblogot indítottam, ezt a nevet választottam. Ez nőtte ki magát egy kávézóvá, és a névválasztásnál megmaradt a nyúl – magyarázta Puskás Erzsi tulajdonos, aki egy hónapja nyitotta meg bisztróját. –A Bródy Sándor utca közös nappalija lettem, törzsvendégekkel. Lajos bácsi 55 éve él ebben az utcában, eddig a szomszédos kocsmába járt, volt is felháborodás, mikor átszokott hozzám. Van, aki ide jár lottózni, itt köszönnek egymásnak az emberek, olyan ez a közösség, mint egy nagy család. Nem hittem, hogy van ilyen Budapesten – magyarázta a fiatal nő, aki mielőtt a pult mögé állt, fotósként dolgozott.


– Augusztus végén szeretnék egy fotózást tartani az itt élőknek, a szomszédoknak, természetesen ingyen. Úgy, ahogy ez egy családban lenni szokott! – mondta Erzsi, aki valóban úgy érzi, lett egy új családja, amelyben nem ő a legfiatalabb. – Málnaszörpöt és jaffát kínálok a vendégeknek. A huszonévesek ez utóbbit nem ismerik, mindig visszakérdeznek, hogy az mi.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.