2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb II.kerület

Olcsóbb a zöld hulladékos zsák, mint a bírság!

A kerületben élők gyakran tesznek bejelentést az önkormányzaton a lakóházak közelében az erdőszélre, az árokpartra, vagy az egykori szelektív hulladék-szigetek helyére kihordott szeméthalmok miatt.

– Kapacitásunk véges, és néha kilátástalannak érezzük a munkát, annyi az illegális szemetelő a II. kerületben – hangsúlyozta Vajthó Gábor, a városrendészet vezetője. – Az önkormányzat tízmilliókat költ évente az illegális hulladékszigetek felszámolására és elszállíttatására. Ennek a pénznek az oktatási, az egészségügyi, vagy a szociális ágazatban is nagy hasznát vennék, és mennyivel jobb lenne, ha a szemétszállítás helyett inkább a parkosításra jutna – jelentette ki az irodavezető. Hozzátette, a közterületre kihordott szemét kisebb hányada zöldhulladék, amit akár komposztálni is lehetne, vagy az FKF Zrt. logójával ellátott zöldzsákokban a kukák mellé helyezve elszállítanának a szemetesek. Az utcára szórt szemét többi részét a sitt, kommunális hulladék, autóalkatrészek, veszélyes hulladékok teszik ki. A városrendészet korszerű technika bevetésével figyeli azokat a helyeket, ahol rendszeresen raknak le hulladékot.


– Aki lebukik, nem tud, vagy nem akar magyarázatot adni tettére. Ami a legszomorúbb, hogy amikor a közterület-felügyelőink igazoltatják a szabálysértőket, rendre kiderül, hogy a szemétlerakattól legfeljebb néhány száz méterre laknak. Hogy a lustaság, vagy az anyagiak motiválják-e az elkövetőket, az nem derül ki, mindenesetre a 150 ezer forintig terjedő bírságból sok zöldhulladékos zsákra, vagy a szemét sokszori elszállítására telne, miközben a közterületek szépek és élhetőek maradnának.

szemetelok2

Autóval hordják zsákszámra a szemetet az erdőszélre

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.