2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Egyéb IV.kerület

Összekapcsolták a távhőrendszereket

fűtés

fotó:pixabay.com

Befejeződött az újpesti és az újpalotai távhőkörzetek összekapcsolása, ezzel lehetővé vált a fővárosi hulladékhasznosító műben előállított, kedvező költségű hőenergia fokozott hasznosítása.

– A hulladék elégetéséből származó hő nagyobb mértékű átvételével csökken a Főtáv Zrt. földgázfüggősége, az üvegházhatású gázok kibocsátása, és a társaság gazdaságosabban tudja biztosítani a távhőt a fogyasztóknak – mondta Mitnyan György, a Főtáv vezérigazgatója  a projektátadási rendezvényen.
A több mint 5 milliárd forint összköltségű beruházáshoz 10 százalékos uniós támogatást nyert a budapesti távhőszolgáltató – adta hírül a távirati iroda.
Hevesi Zoltán Ajtony, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta:az ilyen jellegű beruházások jelentősen hozzájárulnak az energiafüggőség csökkentéséhez és a klímavédelmi célok teljesüléséhez.


– Magyarországon a lakosság 13 százaléka, 1,3 millió ember veszi igénybe a távhőszolgáltatást – ismertette a helyettes államtitkár. Hozzátette: szükséges a távhőszektor további fejlesztése, hogy a távhőrendszerek üzemeltetése még gazdaságosabb legyen, ami kiemelten fontos a szolgáltatást igénybe vevőknek.

Kapcsolódó Cikkek