2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb IX.kerület

Összerogyott a tető

Budapest, 2015. július 8. A Lurdy Ház parkolójához tartozó, a viharban megrongálódott tetőszerkezet 2015. július 8-án. MTI Fotó: Mihádák Zoltán


MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Teljesen romba döntötte a július 8-i hatalmas vihar a Lurdy ház parkolójához tartózó tetőszerkezetet. Az állványzat összedőlt, a műanyag borítás széttörött, az alatta és mellette álló közlekedési táblákat és díszoszlopokat is elhajlította, kidöntötte a rájuk zuhanó hatalmas súly. Szerencsére a balesetben senki sem sérült meg és autókban sem keletkezett kár. A bevásárlóközpont a Lokált úgy tájékoztatta, műszaki osztályuk dolgozói már másnap reggel elkezdték a munkálatokat, de egyelőre nem tudják, mikorra sikerül visszaállítani az eredeti állapotokat.

A hatalmas mennyiségű csapadékot a csatornák sem bírták, ezért hömpölygött a víz az utcákon, ahova tudott folyt. A Nagyvárad téri aluljáróban bokáig érő vízben gázoltak az emberek.

Budapest, 2015. július 8. A felhőszakadás miatt víz áll Budapesten a Nagyvárad téri aluljáróban 2015. július 8-án. MTI Fotó: Mihádák Zoltán


MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.