2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb III.kerület

Ősztől a szülőknek is jobb lesz ovi

Még július elején jelentette be Balog Zoltán, hogy idén szeptember elsejétől ingyenes étkezés jár majd a bölcsődés és óvodás gyermekek nagy részének. Az emberi erőforrások minisztere akkor azt is elmondta, a tervezet megvalósítása nyomán országszerte 320 ezer gyerek jut majd napi háromszori grátisz ételhez a közintézményekben. Óbudán több tucatnyi bölcsőde és óvoda működik, az érintett szülők pedig jó ha tudják, milyen esetekben válnak jogosulttá az ingyenességre.
 • A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény után – ahogy eddig – szeptembertől is 100 százalékos étkezési kedvezmény jár. Az igénybevételhez három hónapnál nem régebbi jogosító határozat másolata szükséges.
 • A három vagy többgyermekes családban élő gyermek eddig 50 százalékos kedvezményben részesült, ősztől viszont már 100 százalékos kedvezmény illeti meg. Ehhez már a szülő nyilatkozata is elegendő.
 • A tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek eddig 50 százalékos kedvezményben részesült, ez szeptembertől ugyancsak 100 százalékra ugrik. Ehhez a magasabb összegű családi pótlékról szóló határozatot, illetve a szakorvosi igazolást kérik.
 • Ahol tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelnek, az egészséges gyermek eddig nem kapott étkezési kedvezményt, szeptembertől viszont számára is elérhetővé válik a teljes mentesség. A jogosultsághoz az előző pontban szereplő dokumentumok szükségesek.
 • Ahol az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a 89 ezer 408 forintot, az eddig nem kapott étkezési kedvezményt, ősztől viszont ez után is 100 százalékos kedvezmény jár. Ennek lehívásához a szülőnek kell nyilatkoznia.
  Budapest, 2014. június 12. Az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola első osztályának egyik tanulója az ebédlőben 2014. június 12-én, az iskolában a közétkeztetésről tartott sajtótájékoztató napján. MTI Fotó: Illyés Tibor

  Több gyerek jogosult ingyenes ebédre. Képünk illusztráció (Fotó: Illyés Tibor, MTI)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.