EUR: 307,92 Ft
CHF: 284,51 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Életmód

Óvatosan a klímával!

légkondiA nyári autózás legnagyobb veszélye, amikor hűtőszekrényt csinálunk az utastérből. Pedig az emberi szervezet nehezen viseli el a 8-10 foknál nagyobb hőmérséklet-különbséget. Ilyenkor a  hőségbe kiszállva megszédülhetünk, nem beszélve arról, hogy alaposan meg is fázhatunk. A belső tér hűtését szellőztetéssel kezdjük, engedjük le az ablakokat, majd kapcsoljuk be a légkondit. Amikor elkezd hűteni, húzzuk fel az ablakot. A légkondicionálót érdemes az időjárástól függetlenül, hetente egyszer megjáratni, és legalább évente fertőtleníttetni, és a pollenszűrőt kicseréltetni. A koszos rendszerben allergiát és légúti megbetegedéseket okozó anyagok is megtelepedhetnek, a pangó víz pedig nagyon büdös lehet. Trükkösen hűtenek a többzónás klímák, de a megfázósoknak gyakran ez is sok. Sokan automata üzemmód helyett az utastérre és a lábra irányítják a levegőt, ami nem tesz jót az ízületeknek, sőt, akár felfázás is lehet belőle.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

    Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

    Miközben nap mint nap a legtöbb ember igyekszik a lehető legbiztonságosabbá tenni nemi életét, addig lassan feledésbe merül, hogy az óvszer nem csak a védekezésre, hanem a kifejezetten élvezet fokozására is kiválóan alkalmas lehet.

  • Negyven fölött jobb a szex

    Negyven fölött jobb a szex

    Egy új kutatás szerint negyven fölött kezdődik csak igazán a szexuális élet! Több mint ezer, negyven év feletti nőt kérdeztek szexuális aktivitásáról, annak minőségéről és 90 százalékuk arról számolt be, hogy az orgazmuskészségük nagyobb, mint a húszasa, harmincas éveikben és jobban át tudják adni magukat a gyönyörnek.