2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XI.kerület

Óvodásokon és fogyatékkal élő gyermekeken segítenek

adománygyűjtés11Az orosz-ukrán konfliktus miatt nehéz helyzetbe került kárpátaljai magyarok számára sokaknak a napi megélhetés is gondot jelent, nem beszélve az egészségügyi ellátás akadozásáról. A problémák enyhítésére gyűjtést szervezett a Fidelitas XI. kerületi szervezete. A felhívásra több cég, magánszemély és a kerületi Fidesz-KDNP Frakció is felajánlotta támogatását, így a hónap végére több mint egymillió forint összértékű adomány gyűlt össze, amelyet a benei óvodába, két fogyatékos gyermekeket fejlesztő intézménybe és Ungvár illetve Munkács környéki családokhoz juttat el a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Az akciót egy kerekasztal beszélgetéssel zárták, amelyen részt vett Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke és Simicskó István, sportért felelős államtitkár, Újbuda országgyűlési képviselője is. Pál Sándor kiemelte, az ország egész területén óriási a szegénység és a reményvesztettség, így igyekeznek minden eszközt megragadni, hogy a mindennapi szükségletek kielégítésén túl a magyarság helyben maradását is erősíthessék, ugyanis egyre nagyobb gondot okoz az elvándorlás, a fiatalok külföldre távozása.


Az adománygyűjtés tovább folytatódik, a http://www.karpataljaert.hu/ oldalon a szervezet október végéig várja az adományokat. Az összegyűlt pénzt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség közreműködésével a Verecke Alapítványnak juttatják el, melyet a tervek szerint kárpátaljai magyar fiatalok iskolai étkeztetésére fordítanak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.