2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XX.kerület

Pesterzsébeten jubilálnak a festők

Magyar Festők Társasága "Kisvárosi Anzix" c. kiállítás a Gaál Imre Galériában Kovács Albert festőművész ( Fotó: Sáfár Tibor )

Magyar Festők Társaságának elnöke, Kovács Albert festőművész
( Fotó: Sáfár Tibor )

Hétfő kivételével minden nap látogatható a Kisvárosi Anzix című kiállítás a Gaál Imre Galériában augusztus 16-ig. A festményeket az idén két évtizedessé vált Magyar Festők Társaságának tagjai készítették.

Az önállóvá váló egylet innentől kezdve kevesebb falba ütközött, és szabadon szervezhette programjait.


– Korábban ez nem így volt, a központból mindig beleszóltak, mit lehet és mit nem. Ez most sem jelenti azt, hogy mindenki tag lenne, pedig közel háromszázan vagyunk. De nem is kötelező. Jelenleg egy helyben topogunk, de függünk a pályázati pénzekből, ezért nem tudunk önállóan gazdálkodni, és nincs állandó kiállítási helyünk.

Az elnök elmondása szerint a húsz év alatt jó kapcsolatot építettek ki mások mellett a Pesterzsébeti Múzeummal is, a jubileumi évük Kisvárosi Anzix elnevezésű kiállítását éppen ezért a Gaál Imre Galériába szervezték.

Magyar Festők Társasága "Kisvárosi Anzix" c. kiállítás a Gaál Imre Galériában ( Fotó: Sáfár Tibor )

Baky Péter Kisvárosi Anzix című képe
( Fotó: Sáfár Tibor )

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.