2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Sport

Pet-palackkal a műanyag ellen

Budapest, 2015. június 24. Vereckei Ákos kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok kajakozó PET-palackokból készült kajakkal evez a PET Kupa elnevezésű tiszai vízitúra beharangozó sajtótájékoztatóján Budapesten, az Újpesti-öbölben 2015. június 24-én. A július 17-25. között megrendezésre kerülő túrán az indulók a Cigánd és Vásárosnamény közötti, közel 100 kilométeres távot PET-palackokból készült vízi járművekkel teszik meg. Idén 15 palackokból épült hajó fog versenyezni és szemetet gyűjteni a Tisza felső folyásán, körülbelül 20 ezer PET-palacktól mentesítve a folyó ártereit és holtágait. MTI Fotó: Kovács Tamás

Vereckei Ákos kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok kajakozó ésa PET-palackokból készült kajak (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Vereckei Ákos kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok kajakozó PET-palackokból készült kajakkal szállt vízre, hogy így szemléltesse a Pet Kupa elnevezésű tiszai vízitúrát, melyen az indulók a Cigánd és Vásárosnamény közötti, közel 100 kilométeres távot műanyag palackokból készült vízi járművekkel teszik meg. Idén 15  hajó versenyez majd, és közben gyűjti a szemetet a Tisza felső folyásán, körülbelül 20 ezer PET-palacktól  mentesítve a folyó ártereit és holtágait.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

  Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

  Hosszú Katinka nagyszerű teljesítménnyel, saját világcsúcsától kevesebb mint három tizeddel elmaradva nyerte meg a 100 méter vegyes előfutamait és jutott be az elődöntőbe a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki délelőtti programjában.

 • Koriközpont épül Budapest szívében

  Koriközpont épül Budapest szívében

  Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.