EUR: 317,96 Ft
CHF: 271,87 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Sport

Pet-palackkal a műanyag ellen

Budapest, 2015. június 24. Vereckei Ákos kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok kajakozó PET-palackokból készült kajakkal evez a PET Kupa elnevezésű tiszai vízitúra beharangozó sajtótájékoztatóján Budapesten, az Újpesti-öbölben 2015. június 24-én. A július 17-25. között megrendezésre kerülő túrán az indulók a Cigánd és Vásárosnamény közötti, közel 100 kilométeres távot PET-palackokból készült vízi járművekkel teszik meg. Idén 15 palackokból épült hajó fog versenyezni és szemetet gyűjteni a Tisza felső folyásán, körülbelül 20 ezer PET-palacktól mentesítve a folyó ártereit és holtágait. MTI Fotó: Kovács Tamás

Vereckei Ákos kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok kajakozó ésa PET-palackokból készült kajak (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Vereckei Ákos kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok kajakozó PET-palackokból készült kajakkal szállt vízre, hogy így szemléltesse a Pet Kupa elnevezésű tiszai vízitúrát, melyen az indulók a Cigánd és Vásárosnamény közötti, közel 100 kilométeres távot műanyag palackokból készült vízi járművekkel teszik meg. Idén 15  hajó versenyez majd, és közben gyűjti a szemetet a Tisza felső folyásán, körülbelül 20 ezer PET-palacktól  mentesítve a folyó ártereit és holtágait.

Kapcsolódó Cikkek

 • Keszthelyi Vivien esélyesként érkezik a Hungaroringre

  Keszthelyi Vivien esélyesként érkezik a Hungaroringre

  Újabb sikeres hétvégén van túl Keszthelyi Vivien, aki egyedüli magyarként, s egyben a világ legfiatalabb GT-kategóriás női autóversenyzőjeként ezúttal a németországi Lausitzringen gyarapította értékes pontjait két, a beállítási nehézségek miatt erőn felül megszerzett negyedik helyezésével.

 • Ronaldo vs. Szalah

  Ronaldo vs. Szalah

  Szombaton, Kijevben rendezik a szezon legjobban várt találkozóját. A labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében a két érdekelt csapat a Real Madrid és a Liverpool lesz.