EUR: 309,21 Ft
CHF: 285,36 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Sport

Pet-palackkal a műanyag ellen

Budapest, 2015. június 24. Vereckei Ákos kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok kajakozó PET-palackokból készült kajakkal evez a PET Kupa elnevezésű tiszai vízitúra beharangozó sajtótájékoztatóján Budapesten, az Újpesti-öbölben 2015. június 24-én. A július 17-25. között megrendezésre kerülő túrán az indulók a Cigánd és Vásárosnamény közötti, közel 100 kilométeres távot PET-palackokból készült vízi járművekkel teszik meg. Idén 15 palackokból épült hajó fog versenyezni és szemetet gyűjteni a Tisza felső folyásán, körülbelül 20 ezer PET-palacktól mentesítve a folyó ártereit és holtágait. MTI Fotó: Kovács Tamás

Vereckei Ákos kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok kajakozó ésa PET-palackokból készült kajak (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Vereckei Ákos kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok kajakozó PET-palackokból készült kajakkal szállt vízre, hogy így szemléltesse a Pet Kupa elnevezésű tiszai vízitúrát, melyen az indulók a Cigánd és Vásárosnamény közötti, közel 100 kilométeres távot műanyag palackokból készült vízi járművekkel teszik meg. Idén 15  hajó versenyez majd, és közben gyűjti a szemetet a Tisza felső folyásán, körülbelül 20 ezer PET-palacktól  mentesítve a folyó ártereit és holtágait.

Kapcsolódó Cikkek

 • A csapat és a tábor is BL-lázban ég

  A csapat és a tábor is BL-lázban ég

  A balszerencsésen sikerült tavalyi Bajnokok Ligája-döntő után ebben az idényben arra készül az Audi ETO, hogy újra elfoglalja Európa kézilabdatrónját.

 • Futballindulót írtak Patakyék

  Futballindulót írtak Patakyék

  Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága vezetésének ötletét valósította meg az Edda két alapembere, Pataky Attila és Gömöry Zsolt, akik „Piros-fehér-zöld” címmel írtak futballindulót.