EUR: 319,41 Ft
CHF: 275,95 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Egyéb

Porhanyós hókifli, kelt tésztából

Hozzávalók:
– 25 dkg margarin
– 10 dkg zsír
– 2 dkg élesztő
– 1 dl tej
– egy evőkanál porcukor
– egy egész tojás
– egy csipet só
– másfél dl tejföl
– 50 dkg liszt

hokifli

Elkészítés:
A margarint és a zsírt habosra keverjük. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kikevert zsiradékhoz. Beleütünk egy egész tojást, hozzáadjuk a tejfölt és megsózzuk. Utoljára pedig hozzádolgozzuk a lisztet. Jól kidagasztjuk a tésztát, majd kelni hagyjuk. Amikor megkelt, formára szaggatjuk, lekvárral, dióval, mákkal ízesítjük. A megtöltött tésztát kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük. Légkeveréses üzemmódon 150-200 fokon kb. 15 percig sütjük.

Kapcsolódó Cikkek