2017. december 08., péntek
Mária

Egyéb

Porhanyós hókifli, kelt tésztából

Hozzávalók:
– 25 dkg margarin
– 10 dkg zsír
– 2 dkg élesztő
– 1 dl tej
– egy evőkanál porcukor
– egy egész tojás
– egy csipet só
– másfél dl tejföl
– 50 dkg liszt

hokifli

Elkészítés:
A margarint és a zsírt habosra keverjük. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kikevert zsiradékhoz. Beleütünk egy egész tojást, hozzáadjuk a tejfölt és megsózzuk. Utoljára pedig hozzádolgozzuk a lisztet. Jól kidagasztjuk a tésztát, majd kelni hagyjuk. Amikor megkelt, formára szaggatjuk, lekvárral, dióval, mákkal ízesítjük. A megtöltött tésztát kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük. Légkeveréses üzemmódon 150-200 fokon kb. 15 percig sütjük.

Kapcsolódó Cikkek

 • A karácsony jegyében

  A karácsony jegyében

  Igazi családi kézműves karácsonyi napot tartottak a Fazekas Központ, a Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ és a Cinkotáért Közhasznú Egyesület közös szervezésében a Cinkotai Kultúrházban, ahol az érdeklődők a karácsonyi hagyományőrző műsor megtekintése mellett süthettek mézeskalácsot, betlehemet készíthettek természetes anyagokból, de volt adventikoszorú-készítés, gyertyamártás és agyagozás.

 • Megújult a Tűztorony zenéje

  Megújult a Tűztorony zenéje

  A mindenki által ismert Csermák-verbunk mostantól a Szilágyi Harangegyüttes előadásában csendül fel óraütéskor, de a speciális adventi és ünnepi dallamok is új köntösbe öltöztek.

 • Hogy ne legyen szomorú az ünnep!

  Hogy ne legyen szomorú az ünnep!

  Fokozottan óvjuk értékeinket és a szokásosnál is jobban ügyeljünk a közlekedésre az adventi időszakban a megnövekedett forgalom miatt – hívja fel a polgárok figyelmét a rendőrség és a közterület-felügyelet.

 • Megújult a temető Pazonyi úti kerítésszakasza

  Megújult a temető Pazonyi úti kerítésszakasza

  A közvetlenül a kerítés mellett futó forgalmas kerékpárút is indokolta az új kerítés megépítését. 275 méteren bontották el azt a közel százéves kort megélt és a városlakók által jól ismert „piros” kerítést, mely mára sok helyen megrongálódott és veszélyessé vált.