2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XVI.kerület

Randi a ligetben és a pláza előtt

Randi helyek Erzsébetliget ( Fotó: Sáfár Tibor )

Ágnes és az unokák: Mété 12, Bence 14 és Gábor 7 éves ( Fotó: Sáfár Tibor )

Egyáltalán nem reprezentatív felmérésünk szerint, a kerületiek legszívesebben a Havashalom parkban, az Erzsébetligetben és az Árkád előtt randevúznak. A találkahely megjelölése persze attól is függ, hogy hol folytatódik a program.

Máté, Bence és Gábor unokatestvérek. Többnyire nyáron a nagyinál találkoznak, aztán irány a Havashalom park. A 7 éves Gábor a rollert is hozza, a nagyfiúk van, amikor csak beszélgetnek. – A strand elég húzós három gyerekkel, de itt a parkban jól eljátszanak, én pedig üldögélek az árnyékban – mesélte lapunknak a büszke nagymama, Ágnes. Mellettük a futókörön egy összeszokott pár rója a köröket. Két szusszanás között annyit megtudtunk tőlük, hogy minden nap itt találkoznak, és ha esik, ha rekkenő a hőség, akkor is futnak. – Ez amolyan futórandi – mondta Éva, és már ott is hagyott bennünket, hogy beérje párját, Tibort.


Randi helyek Erzsébetliget ( Fotó: Sáfár Tibor )

Gy.Erdei Júlia a Corvin Művészklubban találkozik alkotótársaival
( Fotó: Sáfár Tibor )

Az Erzsébetligeti Uszoda előtt botlottunk bele Gy. Erdei Júlia filcmozaik- és festőművészbe, aki sietve elmesélte, hogy ő a kerületi alkotótársakkal a Corvin Művészklubban szokott rendszeresen találkozni minden hónap második csütörtökén, és bár az uszodába most egyedül érkezett, ennek ellenére az Erzsébetligetben is gyakran szervez baráti randevút.

Az Árkád előtt két csinos lány ácsorgott. Orsi és Tünde az üzletközpontban dolgozik, és minden reggel itt találkoznak egy gyors kávéra, mielőtt elindul a nap, de mint mondják, gyakran adnak randit ide másoknak is. – Mindenki ismeri ezt a helyet, nem kell sokáig magyarázni, hogy hol van, ráadásul metróval és villamossal is jó megközelíthető – sorolta Orsi. – És bárhová el lehet innen jutni – tette hozzá Tünde, majd kacsintva megjegyezte, hogy a hőségben nem csak a légkondi lehet vonzó, de randevú ürügyén egy spontán shoppingolást is lehet csapni a barátnőkkel.


Randi helyek Örs Vezér tere ( Fotó: Sáfár Tibor )

Orsi és Tünde a bevásárlóközpont előtt randizik ( Fotó: Sáfár Tibor )

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.