EUR: 309,44 Ft
CHF: 285,13 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Külföld

Rekord erősségű vihar sújtotta Hollandiát

Scheveningen, 2015. július 25.
Viharban sétálnak az emberek a hollandiai Scheveningen tengerpartján 2015. július 25-én. Az óránkénti 120 kilométer/órás sebességet is elérő széllökések a legnagyobb júliusi vihart jelentik 1901 óta, amikor elkezdték mérni a szelek erejét a nyugat-európai országban. (MTI/AP/Phil Nijhuis)

Rekord erősségű nyári vihar sújtotta szombaton Hollandiát, egy kidőlő fa agyonnyomott egy autóst, és megbénult az ország közlekedése.

A meteorológiai szolgálat vörös riasztást rendelt el az országban. Az amszterdami Schiphol repülőtéren több tucatnyi járat késett, nem indultak vonatok a központi pályaudvarról, és nem jártak a villamosok Amszterdamban.

A hatóságok arra kérték az embereket, hogy ha megtehetik, ne induljanak útnak.

Több út járhatatlanná vált a kidőlő fák miatt. A keleti Gelderland tartományban egy fa rádőlt egy autósra, aki meghalt. Ő az egyetlen halálos áldozat, de több városban is sérültek meg emberek a vihar következtében.

Ez volt a legerősebb júliusi vihar az országban azóta, hogy a 1901-ben elkezdték jegyezni a mérési adatokat. A tengerparton a szélerősség elérte a 121 kilométert óránként. A szél este hat óra tájban kezdett enyhülni, de a vörös riasztás érvényben maradt.

Kapcsolódó Cikkek