2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Belföld

Rekordot döntött a vízfogyasztás

Csúcsot döntött a budapesti vízhasználat a múlt heti kánikulában – közölte a Lokál megkeresésére a Fővárosi Vízművek Zrt. Július 6-án 609 ezer köbméter víz fogyott, amely az idei első hat hónap átlagánál mintegy 40 százalékkal magasabb. Ez a mennyiség rekordnak számít ebben az évben. A társaság ugyanakkor azt is jelezte, hogy a szolgáltatásban most sem okozott problémát a felfokozott igény kielégítése, az 1998-as abszolút napi csúcs idején például 1,3 millió köbméter víz biztosítását is megoldották. Így egyelőre attól sem kell tartani, hogy vízkorlátozást rendelnének el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Programot hirdettek Toroczkaiék

  Programot hirdettek Toroczkaiék

  Bár a mai elnökségi ülésen akár ki is zárhatják Toroczkai Lászlót és a Mi Magunk platformot vele együtt alapító Jobbik-tagokat, a platform, amelynek deklaráltan tagja Novák Előd egykori Jobbik-alelnök, tegnapra már programot is hirdetett.

 • Orbánt dicsérte a sikerkönyv szerzője

  Orbánt dicsérte a sikerkönyv szerzője

  „Európa jövője” címmel nemzetközi V4 konferenciát rendeznek a budapesti Várkert Bazárban. A szerdán kezdődő kétnapos programon több mint 30 külföldi politikus és szakember tart előadást többek közt migrációról.

 • Kutyája hat napja hazavárja Adrit

  Kutyája hat napja hazavárja Adrit

  Lassan egy hét is eltelt azóta, hogy brutálisan meggyilkolták Adrikát, a nyolcéves sólyi kislányt, de a családja – érthetően – még mindig képtelen beletörődni a megváltoztathatatlanba.

 • Pszichiáterhez küldték a polgármestert

  Pszichiáterhez küldték a polgármestert

  Agresszív kirohanásai miatt csak akkor folytja polgármesteri munkáját Lakatos Béla, a Komárom-Esztergom megyei Ács vezetője. Mint emlékezetes: az április 8-án momentumos jelöltként induló Lakatosról az elmúlt napokban olyan videó került napvilágra, amelyen a falu lakóit fenyegeti, agresszív kirohanásaival alázza meg sorra.