EUR: 307,99 Ft
CHF: 284,56 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Belföld

Rengeteg készpénz és aranytömb volt a betörőnél

Gold_Bars

Százmillió forint értékben foglaltak le ékszert és készpénzt egy ecseri férfinél, aki Debrecenbe járt betörni – ismertette Muszka Zoltán, a Debreceni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője szerdán sajtótájékoztatón a hajdú-bihari megyeszékhelyen.

A 47 éves gyanúsított – akit kisebb értékű lopásai miatt már ismertek a nyomozók – tizenöt debreceni betörést ismert be, amelyet egyedül követett el.

Tarcsa Csaba, az Országos Rendőr-főkapitányság főkapitányi biztosa elmondta: a rendőrség összehangolt intézkedésekkel akciót indít a lakásbetörések megelőzése, valamint e bűncselekmények elkövetőinek felkutatása és azonosítása érdekében az ország valamennyi megyéjében.

Hozzátette: a rendőrség célja a megyéken átívelő bűnügyi elemző-értékelő tevékenységének fokozásával a sorozatjellegű betöréses lopásokhoz kapcsolódó bűnözői körök felszámolása.

Muszka Zoltán elmondta: az ecseri férfit a múlt héten fogták el.

A gyanú szerint először egy debreceni családi házba tört be, ahonnan aranytömböt, ékszereket, készpénzt és nyereménybetétkönyvet lopott el, majd pár héttel később egy másikból 16 millió forint készpénzt és arany ékszereket tulajdonított el.

Az eddigi adatok szerint a környéken 15 olyan betörés történt, amely az elkövető terhére róható. A tettes az esetek többségében milliós értékű zsákmánnyal távozott, összesen mintegy 50 milliót szerzett. A házkutatásokon 100 millió forint értékű ékszert és készpénzt foglaltak le, emiatt a rendőrség vizsgálja, hogy a férfi Debrecenen kívül is követett-e el betörést.

Muszka Zoltán arról is beszélt, hogy a férfi rendszerint a hátsó teraszajtón vagy az emeleti ablakon át jutott be a ingatlanokba. Este ment a városba, kifigyelte, melyik háznál ég a villany, hol vannak otthon. A házakban csak pár percig tartózkodott, olyan eset is volt, amikor becsukta maga után az ajtót.

A férfinél a rendőrök bűncselekmény elkövetéséhez használatos szerszámokat, sarokcsiszolót, csavarhúzót, vésőt, illetve kesztyűt találtak és foglaltak le.

Gyanúsítotti kihallgatása után V. Károlyt őrizetbe vették, és a bíróság egy hete előzetes letartóztatásba helyezte.

(FOTÓ)

Kapcsolódó Cikkek

 • Letartóztatják a bicskei gyermekotthon vezetőjét

  Letartóztatják a bicskei gyermekotthon vezetőjét

  Indítványozta a bicskei gyermekotthon vezetőjének előzetes letartóztatását hétfőn a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség a nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indult büntetőügyben.

 • Jön a legolcsóbb internetcsomag

  Jön a legolcsóbb internetcsomag

  Minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz 2017. január 1-jétől a Digitális Jólét Alapcsomag – írta a hétfői Világgazdaság a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.

 • Lesz tavasz! 20 fokos meleg lesz a héten!

  Lesz tavasz! 20 fokos meleg lesz a héten!

  A következő napokban általában borús, felhős lesz az ég, néhol esőre is készülni kell, de enyhe lesz az időjárás, több helyen 20 Celsius-fok körül alakulhatnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.