EUR: 319,10 Ft
CHF: 275,33 Ft
2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Extra

Ridley Scott filmet forgat a mexikói drogbáróról

Ridley Scott brit rendező és filmproducer Joaquin “El Chapo” Guzmán mexikói drogbáróról készül filmet forgatni.

Scott a Fox filmstúdióval Don Winslow amerikai író The cartel (A kartell) című könyvét filmesíti meg – közölte a The Hollywood Reporter című magazin csütörtökön.


A regény főszereplője Adan Barrera drogbáró, alakját a mexikói kartellvezér Guzmán, vagyis El Chapo (A köpcös) mintájára formálta az író. Guzmán július elején szökött meg egy szigorúan őrzött mexikói börtönből. A bűnöző börtöncellájának tusolója alatt kezdődő, 1,5 kilométeres alagúton át vezető látványos menekülés világszerte a címlapokra került.

A Sinaloa-kartell vezetőjét 1993-ban kapták el, első alkalommal nyolc évvel később szökött meg a börtönből. Akkor 13 évnyi bujkálás után 2014 februárjában, Sinaloa mexikói állam egyik fürdővárosában fogta el a rendőrség.

A mexikói rendvédelmi szervek közel tízezer tagja keresi a szökött drogbárót, de egyelőre hasztalan. Állítólag az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és az amerikai kábítószer-ellenes hatóság (DEA) is segít a Guzmán utáni nyomozásban.

A Forbes magazin a világ legnagyobb hatalmú gengsztereként tartja számon Guzmánt, a Sinaloa-kartell pedig a mexikói drogháború meghatározó szereplője.

Ridley Scott olyan filmekkel vált ismertté, mint az Alien, a Gladiátor és a Szárnyas fejvadász.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lotfi Begi: Alig alszunk az ikrek születése óta

  Lotfi Begi: Alig alszunk az ikrek születése óta

  Lotfi Begi, hazánk egyik leghíresebb DJ-jének 3 és fél éves kislánya mellé, tavaly megszülettek ikerfiai is. A lemezlovas elárulta, habár imádja a kicsiket bizony rengeteg feladattal és felelősséggel jár három gyermek nevelése, így nem szeretnének már több babát.

 • Hosszú Katinka apja: Gyerekes butaság, amit Shane csinál

  Hosszú Katinka apja: Gyerekes butaság, amit Shane csinál

  Gyerekes butaságnak tartja Hosszú Katinka édesapja, hogy Shane Tusup kiteregeti a magánéleti szennyest. István szerint miután tönkrement a pár kapcsolata, Katinka megkapta azt a gyengédséget Dudás Dani úszótól, amit Tusuptól egyáltalán nem.

 • Fojtással nyert a 61 éves Növényi

  Fojtással nyert a 61 éves Növényi

  Szombaton csapott össze a soroksári sportcsarnokban Növényi Norbert a harminc évvel fiatalabb ellenfelével, Makai Renátóval. A 61 éves olimpiai bajnok birkózó hónapok óta erre a pankrátor gálára készült.