EUR: 308,49 Ft
CHF: 284,87 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Extra

Ridley Scott filmet forgat a mexikói drogbáróról

Mexikóváros, 2015. július 12.
A 2014. február 22-i képen Joaquin "El Chapo" Guzmánt, a hírhedt Sinaloa-drogkartell fejét (k) kísérik tengerészgyalogosok Mexikóvárosban. A mexikói hatóságok 2015. július 12-i közleménye szerint a latin-amerikai állam első számú drogbárója ismét megszökött a legszigorúbban őrzött mexikói börtönből. (MTI/EPA/Mario Guzman) *** Local Caption *** 51253041

Ridley Scott brit rendező és filmproducer Joaquin “El Chapo” Guzmán mexikói drogbáróról készül filmet forgatni.

Scott a Fox filmstúdióval Don Winslow amerikai író The cartel (A kartell) című könyvét filmesíti meg – közölte a The Hollywood Reporter című magazin csütörtökön.

A regény főszereplője Adan Barrera drogbáró, alakját a mexikói kartellvezér Guzmán, vagyis El Chapo (A köpcös) mintájára formálta az író. Guzmán július elején szökött meg egy szigorúan őrzött mexikói börtönből. A bűnöző börtöncellájának tusolója alatt kezdődő, 1,5 kilométeres alagúton át vezető látványos menekülés világszerte a címlapokra került.

A Sinaloa-kartell vezetőjét 1993-ban kapták el, első alkalommal nyolc évvel később szökött meg a börtönből. Akkor 13 évnyi bujkálás után 2014 februárjában, Sinaloa mexikói állam egyik fürdővárosában fogta el a rendőrség.

A mexikói rendvédelmi szervek közel tízezer tagja keresi a szökött drogbárót, de egyelőre hasztalan. Állítólag az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és az amerikai kábítószer-ellenes hatóság (DEA) is segít a Guzmán utáni nyomozásban.

A Forbes magazin a világ legnagyobb hatalmú gengsztereként tartja számon Guzmánt, a Sinaloa-kartell pedig a mexikói drogháború meghatározó szereplője.

Ridley Scott olyan filmekkel vált ismertté, mint az Alien, a Gladiátor és a Szárnyas fejvadász.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hinnem kell abban, akit eljátszom

    Hinnem kell abban, akit eljátszom

    Mihályi Győző számtalan szerepet eljátszott már, ám minden karakter megformálása más készségeket kíván a művésztől. Nincs ez másként A Noszty fiú esete Tóth Marival című darabban sem, ahol a családfőt, Noszty Pált alakítja.

  • Gyász! Elhunyt a Pete Burns

    Gyász! Elhunyt a Pete Burns

    57 éves korában elhunyt a 80-as évek bálványa. Pete Burns halálát szívleállás okozta – jelentette be az énekes menedzsere.