2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Extra

Shirley Temple ruhája 75 ezer dollárt ért

Shirley Temple piros pöttyös ruhája, amelyet egy 1934-ben forgatott filmben viselt a gyereksztár, 75 ezer dollárért (21 millió forintért) kelt el egy Kansas Cityben rendezett árverésen.

A keddi aukción Temple több mint 500 gyermekkori relikviájára lehetett licitálni, köztük rengeteg babára és egyéb játékra, valamint filmekben viselt jelmezeire. Az árverésen az egykori filmcsillag gyerekméretű Steinway-zongoráját 45 ezer dollárért (csaknem 13 millió forintért) vásárolták meg. Az aukciót a marylandi székhelyű Theriault árverési ház szervezte a Temple-hagyaték megbízásából.


Shirley Temple Black tavaly februárban hunyt el 85 esztendős korában. A harmincas évek elejétől a negyvenes évek végéig tartó filmes pályafutása során több mint 80 alkotásban, egyebek mellett A kék madár, a Heidi és A Broadway angyala című produkciókban szerepelt. Visszavonulása után az ENSZ-ben dolgozott, majd amerikai nagykövet is volt Ghánában, később pedig – 1989 és 1992 között – Csehszlovákiában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rózsa Gyuri: Vágyom még egy nagy szerelemre

  Rózsa Gyuri: Vágyom még egy nagy szerelemre

  Rózsa Gyuri kirobbanó formában van. A 70 éves műsorvezető rengeteg időt tölt barátaival és szeretett lányával, Csillával, a Lokálnak azonban elárulta: egy lelki társ azért hiányzik az életéből.

 • Sztárgázsik: Ők vannak a csúcson!

  Sztárgázsik: Ők vannak a csúcson!

  25 millió dollárt, azaz 6,4 milliárd forintot kapott Daniel Craig a 2019-es James Bond-filmért. Nem ő azonban az egyetlen színész, aki milliárdos sztárgázsit tehet zsebre egy-egy moziért.

 • Ezer tő új virággal szépült a belváros

  Ezer tő új virággal szépült a belváros

  A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. által indított Városom Veszprém mozgalomhoz csatlakozva három civil szervezet: a Cserhát Társaskör, az Újtelepi Baráti Kör és a Lokálpatrióták önkéntesei ezer tő virágot ültettek el a belvárosban a VKSZ Zrt.