2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XVIII.kerület

Strandfoci és futsal a Bókay-kertben

strandfoci

A strandfoci gyakran tartogat látványos mozdulatokat

Elindította a strandlabdarúgó és futsal szakosztályát a Városgazda Utánpótlás Akadémia. Előbbi most igazán aktuális, hiszen az évszaknak megfelelően sokan kaphatnak kedvet a strandoláshoz, ahonnan már csak egy lépés, hogy focizzanak is. Ráadásul nemrég bejárta a világot az a videó, amin a bakui Európa Játékokon a magyar strandfoci válogatott játékosa, Ábel Péter parádés gólt ollózott a spanyoloknak.


Akinek megjött a kedve a játékhoz, a Bókay-kertben kialakított pályán ezt is és a futsalt is kipróbálhatja. A strandlabdarúgó és futsal szakosztály vezetője Szabó László, a Testnevelési Egyetem Sportmenedzsere, labdarúgó sportoktató, míg a vezetőedző a nyolcszoros magyar bajnok és 110-szeres magyar válogatott játékos és csapatkapitány, Ughy Márk lett. A szakember mellett két további edző tevékenykedik; Ács Gábor, hatszoros magyar bajnok kapus és az UEFA B-licenszes Balogh Zsolt. Az új szakosztály szeretettel várja azon gyerek jelentkezését, akik kedvet éreznek a speciális strandlabdarúgás, vagy a kispályás futsal szépségének megismerésére. Próbaedzések július 6-án, 8-án és 10-én lesznek a Bókay-kertben, 16 órától 17.30-ig. Nyári táborok is indulnak július 13-17, illetve a július 20-24 között.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.