2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Belföld III.kerület

Száznál is több automata nyeli majd a pénzt

Parkoló óra, fizetés, automata (Fotó: Máté Krisztián)

Parkoló óra, fizetés, automata (Fotó: Máté Krisztián)

Július végéig telepítik azokat az automatákat, amelyek az óbudai fizetős parkolás felett fognak őrködni – közölte a Lokállal a III. kerületi önkormányzat. A kihelyezések során 170 darab parkolóórát állítanak fel, a készülékek beszerzéséről pedig közbeszerzési pályázat keretén belül döntöttek.

A parkolóórák közbeszerzésével kapcsolatban a városvezetés azt mondta lapunknak, hogy a felhívás nyertese vállalata az üzemeltetést is, a megbízási díját pedig részletekben (60 hónapos futamidő) fizeti ki a kerület. A teljes projekt így (vagyis a gyártással, szállítással, üzembe helyezéssel és üzemeltetéssel együtt) 1,76 milliárd forintból valósul meg.


Az automaták kihelyezése tehát folyamatban van, de eközben a fizetős rendszer működtetéséhez szükséges személyi állomány feltöltése is zajlik. Amennyiben előbbi és utóbbi is sikeresen megtörténik, úgy július utolsó napján megindul a tesztidőszak, szeptembertől pedig már élesben is találkozhatunk az óbudai fizetős parkolással, amely azt jelenti, hogy akkortól fogva szabhatnak ki pótdíjat a parkolóőrök a nem fizető autósokra. Ennek mértéke 15 napon belüli kiegyenlítés esetén 13 órányi parkolási díjnak, ezen túl már 41 órányinak felel meg. Egy óráért övezettől függően 175, illetve 265 forintot kérnek el.

A fizetésre az egyik megoldás az ún. Óbuda kártya, amely 90 perces, ingyenes parkolásra jogosítja azokat, akik a parkoló övezeteken kívülről érkeznek. A 2540 forintba kerülő kártyára 3600 igénylés futott be, amelynek különböző technikai fennakadások miatt durván a felét postázták ki eddig. Az önkormányzat azt ígéri, augusztus közepéig valamennyi kérvényező megkapja majd a kártyáját.

Óbuda kártya, parkolás, III. kerület

Felejtse el az aprópénzt

Kapcsolódó Cikkek

 • Programot hirdettek Toroczkaiék

  Programot hirdettek Toroczkaiék

  Bár a mai elnökségi ülésen akár ki is zárhatják Toroczkai Lászlót és a Mi Magunk platformot vele együtt alapító Jobbik-tagokat, a platform, amelynek deklaráltan tagja Novák Előd egykori Jobbik-alelnök, tegnapra már programot is hirdetett.

 • Orbánt dicsérte a sikerkönyv szerzője

  Orbánt dicsérte a sikerkönyv szerzője

  „Európa jövője” címmel nemzetközi V4 konferenciát rendeznek a budapesti Várkert Bazárban. A szerdán kezdődő kétnapos programon több mint 30 külföldi politikus és szakember tart előadást többek közt migrációról.

 • Kutyája hat napja hazavárja Adrit

  Kutyája hat napja hazavárja Adrit

  Lassan egy hét is eltelt azóta, hogy brutálisan meggyilkolták Adrikát, a nyolcéves sólyi kislányt, de a családja – érthetően – még mindig képtelen beletörődni a megváltoztathatatlanba.

 • Pszichiáterhez küldték a polgármestert

  Pszichiáterhez küldték a polgármestert

  Agresszív kirohanásai miatt csak akkor folytja polgármesteri munkáját Lakatos Béla, a Komárom-Esztergom megyei Ács vezetője. Mint emlékezetes: az április 8-án momentumos jelöltként induló Lakatosról az elmúlt napokban olyan videó került napvilágra, amelyen a falu lakóit fenyegeti, agresszív kirohanásaival alázza meg sorra.