2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb IX.kerület

Támogatás tanévkezdéshez

tanszerA ferencvárosi önkormányzat iskolakezdési támogatást nyújt a gyermekét egyedül nevelő szülő, a három- vagy többgyermekes, vagy a tartósan beteg gyermeket nevelő családok nappali tagozatos (általános, közép- és szakiskolák)  IX. kerületben bejelentett lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen itt tartózkodó tanulói részére. A kérelem benyújtásának határideje szeptember 30. A következő tanévtől kezdve az önkormányzat tankönyvtámogatást is nyújt a kerületi diákoknak. A támogatáshoz formanyomtatványok a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatain kérhetők (Bakáts tér 14., Lenhossék u. 24-28., Toronyház u. 3/b,  Ecseri út 19.), ahol egyúttal a kérelmeket is be lehet nyújtani. A kérelmek a www.ferencvaros.hu honlapról is letölthetőek. További információ kérhető személyesen a Humánszolgáltatási Irodán (Lenhossék u. 24-28.), a 215-1077/459-as  telefonszámon, valamint a humanszolg@ferencvaros.hu email-címen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.