EUR: 309,15 Ft
CHF: 285,27 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Program

Tengerhez megy a magyar

Horvátország járt jól a tunéziai robbantással, de megindulhatnak a nyaralók Bulgáriába is. Az idegenforgalmi szakemberek szerint mindemellett a magyar turistát nem riasztják el a rossz hírek.

– Nincs pánik! – mondta határozottan a Lokálnak Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke, akit arról kérdeztünk, a Szúszában történt tragédia mennyiben rajzolta át az idei külföldi utazásra készülő magyarok terveit. Az idegenforgalmi szakember szerint valóban akad, aki szeretné megváltoztatni a foglalását, de a helyzet alapvetően nem változott.

turista

– Aki nem kíván elutazni Tunéziába, az utazási irodák más helyszíneket tudnak kínálni számukra – magyarázta. Molnár Judit szerint sem a mostani tragédia, sem a tavalyi egyiptomi támadások, illetve a törökországi tüntetések sem riasztják el a magyar utazót e tengerparti paradicsomoktól.

– Természetesen vannak olyanok, akik semmiképpen sem töltenék a nyarat muszlim országban. Az utazók többségének azonban ezek tökéletes helyszínek. A magyar piac nagyon árérzékeny, és az utazást tervezők tudják, hogy ugyanezt a színvonalat a nyugat-európai vendéglátásban sokszoros árért nyújtják. A magyar turisták tehát továbbra is utaznak Egyiptomba, Törökországra, illetve kisebb számban, de Tunéziába is – mondta.

Az alelnök szavaiból az is kiderült, hogy az onnan érkező hírek ellenére Görögország ugyanolyan vonzó a magyarok számára, mint eddig. –A görög turizmus felkészült a helyzetre. A turisták többnyire szállodákban foglalnak, ahol az ellátásuk is biztosított. Egyébként a 60 eurós napi korlátozás csak a görög bankkártyákra vonatkozik, más kártyával fölvehető pénz, de mi azért azt tanácsoljuk, hogy készpénzzel induljon útnak mindenki – fejtette ki Molnár Judit, akitől azt is megtudtuk: habár az imént soroltak továbbra is a legnépszerűbb célpontok közé tartoznak, némi hangsúlyeltolódás érzékelhető a piacon.

dubrovnik

– Az biztos, hogy Horvátország nyert a történteken, érezhetően nőtt az érdeklődés az ottani üdülőhelyek iránt. Jól járhat még Bulgária is, és a Szép Kártyának köszönhetően a hazai turizmus is vonzó alternatívája a külföldi pihenésnek – mondta Molnár Judit.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.