2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb X.kerület

Tetkósok fogtak össze az állatokért

Kőbányai Szent László napok, civil szervezetek, alapítványok (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

A zord külső érző szívet takar – jó példa erre a Tetovált Állatmentők Egyesülete, melynek önkéntes tagjainak 90 százalékának van valamilyen tetkója. De ez mit sem változtat azon, hogy időt, energiát és pénz nem sajnálva mentik a bajba jutott állatokat és rendezvényekre települnek ki, hogy minél több emberhez eljutassák a hasznos információkat. A Lokál a Szent László Napokon beszélgetett velük.

A Tetovált Állatmentők Egyesületet 2011 májusában jegyezték be, a Budapesti Állatmentők utódaként.


– Megkínzott, bántalmazott állatokkal foglalkozunk. Kimenekítjük őket, orvoshoz visszük, és ideiglenes gazdiknál helyezzük el – magyarázta Egresics Ferenc.

A tetovált mentőknek menhelye még nincs, de úgy tűnik, sikerül létrehozniuk egy rehabilitációs központot, ahol elősegíthetik az állatok gyógyulását. A csapat nem csak mentéssel foglalkozik, de felmérik, hogy megfelelő-e az állatok tartási körülménye, és ha nem, felvilágosítják a tulajdonosokat. Helyszíni kiszállás esetén a mentésvezető dönt arról, szükség van-e hivatalos feljelentésre.


– A Facebookon lehet minket megtalálni, írásban, mert fontos, hogy legyen a bejelentésnek nyoma. Azt is szeretjük, ha képet is küldenek, mert az alapján fel tudjuk mérni, hány ember kell, szükséges-e rendőrségi segítség a helyszínen. A kimentett állatot orvoshoz visszük, majd ideiglenes befogadóhoz, akiknek csak törődnie és szeretnie kell a kis kedvencet, mert az eledelt is biztosítjuk – mesélte az állatmentő, aki alkarjára tetováltatta az egyesület szlogenjét. – Nem csak az lehet a tagunk, aki tetovált. A média ragasztotta ránk ezt a nevet, mert tagjaink 90 százalékának van tetkója. Úgy döntöttünk, megtartjuk ezt a címet, így legalább mindenki tudni fogja, hogy rólunk van szó.

kutya2Segíts, hogy segíthessünk!

Egyesületünkben jelenleg a legnagyobb probléma, hogy a rászoruló beteg, balesetes, rossz körülmények között tartott állatokat nem tudjuk hova helyezni. Jelenleg is tart a mentésstoppunk, és amíg nem lesznek új befogadóink sajnos nem is tudjuk ezt feloldani.
Aki érez magában elég elhivatottságot, hogy segítsen, beteg állatokat ápoljon, beengedje őket az otthonába, kérjük, jelentkezzen privát üzenetben!
Az orvosi költséget, tápot mi álljuk, nektek csak az otthonotok ajtaját kell kinyitnotok ezek előtt a szerencsétlenül járt állatok előtt, és megadni nekik a reményt, hogy egyszer még ők is lehetnek boldogok egy családban! – olvasható a Tetovált Állatmentők Egyesületének felhívása a közösségi oldalon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.