2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XVII.kerület

The End – Bezár a Maros mozi

Maros mozi Rákosliget, Rákosmente

Nincs nagy tolongás a Maros mozi előtt

Bár, május végén még arról számolhattunk be, a rákosligeti Maros mozi júniusra is színes választékot kínál a kerületi filmrajongóknak, sőt, őszre akár a fűtés is elkészülhet, júliustól mégsem lesz vetítés. A moziüzemeltető csomagol.

– Egyszerűen nem jönnek, így nincs értelme – vonta le a konklúziót lapunk megkeresésére Sörös Zsolt, a mozi üzemeltetője. Csupán a júliusi moziműsort szerettük volna elkérni tőle, mikor a szomorú hírt közölte. – Júniusban az utolsó hétvégét leszámítva negyvenhatan jöttek. – Alkalmanként tizenöt-húsz emberre már megérné fenntartani. Száznyolcvan fő is befér, de telt házunk még nem volt. A Mamma Mia és az István, a király a rekorder, ezeken körülbelül hetvenen voltak. Az első júniusi hétvégén viszont senki. Azt hiszem érthető, ha nem akarok több pénzt beleölni. Háromezer szórólapot terjesztettem a környéken, de úgy látom, érdektelenek az emberek.


Az eredeti tervek arról szóltak, az önkormányzattal karöltve nyáron székeket cserélnek a teremben, valamint őszre fűtés is lesz, hogy ne csak nyáron lehessen látogatni a létesítményt. – Utóbbihoz tizenöt millió forintot kellene beleadnom úgy, hogy nem az enyém a terület. Nyáron már nem vetítek, egyelőre itt hagyom a gépeket, elférnek. Ha nem, hát nem – summázott nagyot sóhajtva Sörös Zsolt.

Maros mozi Rákosliget, Rákosmente

Sörös Zsolt nem fűz be több filmet

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.