EUR: 319,60 Ft
CHF: 274,53 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Aktuális III.kerület

Tíz millióból kapnak új bundát az oroszlánok

Még augusztus 20-a előtt visszajönnek a parlamenti oroszlánok – közölte a Lokál megkeresésére az Országgyűlés Hivatala. Az országgyűlés épületének főbejáratát őrző szobrok restaurálásának megbízását mintegy 10 millió forintért a Forgax Alkotóműhely Kft. nyerte el, az erről szóló szerződés alapján pedig augusztus 15-ig befejeződnek a munkálatok. A lapunknak megküldött válaszokból az is kiderül, hogy az oroszlánok az eredeti helyükre kerülnek vissza, a külső szemlélő számára pedig a legfeltűnőbb változás a szobrok új színe lesz, eltűnik ugyanis patina, visszanyerik eredeti bronzos csillogásukat. Ezen kívül az esztétikai és szerkezeti hibákat is kijavítják. Az oroszlánokat még június elején szállították el a Kossuth-térről.

Budapest, 2015. június 8. Szakemberek szállítják el felújításra az Országház főbejáratához vezető díszlépcső mellett álló bronz oroszlánszobrokat 2015. június 8-án. A két szobor restaurálásával lezárul a Kossuth Lajos tér bronzszobrainak felújítása. Az oroszlánokat várhatóan augusztus 20-ra állítják vissza helyükre. MTI Fotó: Illyés Tibor

A bálna után az oroszlán is repül (Fotó: Illyés Tibor, MTI)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezért nem lesz csúcstalálkozó!

    Ezért nem lesz csúcstalálkozó!

    A Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető közötti csúcstalálkozó terve azért omlott össze, mert Kína kihátrált mögüle – állította csütörtök este egy televíziós interjúban James Stavridis az Egyesült Államok haditengerészetének nyugalmazott admirálisa.

  • Pénzzel tömött táskákat találtak a volt kormányfő gyerekeinél

    Pénzzel tömött táskákat találtak a volt kormányfő gyerekeinél

    Több mint 28 millió dollár (mintegy 7,3 milliárd forint) értékű készpénzt foglalt le a malajziai rendőrség három Kuala Lumpur-i lakásban, amelyek közül kettőben a korrupcióval vádolt Najib Razak volt miniszterelnök gyerekei laknak – közölték a hatóságok pénteken.