2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Életmód

Tojásos rakott zöldbab

Tojásos rakott zöldbab

Tojásos rakott zöldbab

Elkészítés:

A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A rizst olajon megfuttatjuk, majd megpároljuk. A tojássárgáját a kihűlt rizzsel és a tejföllel összekeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk.

A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, kisütjük a zsírját. A zsírt leszűrjük és abban pirítjuk meg a hagymát, majd a darált húst. Közben borssal, paprikával, sóval, fokhagymával fűszerezzük.


Kikent sütőedénybe rétegesen lerakjuk a tojásos-tejfölös rizst és a húst majd a tetejére a zöldbabot. Készíthetünk több réteget, de fontos, a tetején bab legyen. Az egészet vékonyan lekenjük tejföllel, tetejére szórjuk a szalonnapörcöt és a reszelt sajtot.

Sütőben átforrósítjuk, a tetejét szép pirosra sütjük.

 

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 10 dkg rizs
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg darált hús (lehet marha és sertés vegyesen)
  • őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg reszelt sajt

Kapcsolódó Cikkek