EUR: 318,72 Ft
CHF: 270,74 Ft
2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Extra

Tompos Kátya: számomra az éneklés is egy szerep

Tompos Kátya, Törley pincelátogatás (Fotó: Máté Krisztián)

Kátya már megírta első új dalát is, a címe: Babák

Tompos Kátya, a Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas színésze énekesnőként is megmutatta tehetségét; a Keresztül Európán című első albumával a Törley Pezsgőpincészetben koncertezett. Kátya a Lokálnak elmondta, számára az éneklés is egy szerep, amellyel valami pluszt szeretne adni a közönségnek. Ezért aztán mindent elkövet, hogy színházi munkáit jól egyeztetve, jusson ideje a koncertezésre.

A Keresztül Európán című műsorban Tompos Kátya öt nyelven és ennél is többféle stílusban énekel, Kosztolányitól Jimi Hendrixen át Cseh Tamásig megszólaltatva a nagy elődöket. A fiatal előadót mindeközben az 50-es, 60-as párok ugyanolyan élvezettel hallgatják, és kérnek a koncert végén közös fotót vele, mint a tizen-huszonévesek.


– Én a színházból jövök, ott is több korosztályt szólít meg az ember, nem csak egy közönségréteget céloz meg. Az idősebbeknek a saját fiatalságukat jelentik ezek a dalok, a fiatalok pedig nyitottak a retro modern és újszerű feldolgozására. Örülök, hogy mindenki számára hordoz értéket, amit csinálok – mondta a Színművészeti operett-musical szakán végzett színésznő, aki azt állítja, gyermekkora óta kacérkodott a gondolattal, hogy énekesnő legyen, de soha nem hitte, hogy ez neki sikerülhet, és őt lepte meg legjobban, amikor a bölcsészkar irodalom/orosz szakáról a színpadra irányították.

– Számomra az éneklés is egy szerep. A színpadon egyedül énekelve annyiban más, hogy ott a zenészek a közvetlen partnereim, de a közönség tekintetével is folyamatosan kapcsolatban vagyok. Az éneklés természetes dolog, a dalokhoz adunk egy közeget; teret és látványvilágot. Ha énekelek, az energetikai többlet, nekem és a hallgatóknak is. Az a cél, hogy az emberek ne menjenek el úgy a koncertről, hogy nem történt velük semmi. Az éneklés közösségi műfaj már évezredek óta, mindig kell, hogy adjon valami pluszt, ha részesei vagyunk egy ilyen alkalomnak, egy koncertnek – állítja. Hozzátette, nem tud pusztán technikával, érzelmek nélkül énekelni. Tompos Kátya, akinek az édesanyja orosz, azt is elárulta, hogy már új dalokon is dolgozik, amelyek közül az első el is készült.


– A Babák című dalnak én írtam a szövegét. Remélem, szép lassan megszületik majd a többi is. Elég nehéz összehangolni a színházi munkáimat úgy, hogy még a zenére is maradjon idő. De nagyon igyekszem. Szeptembertől sok új zenés darabban is játszom. Amikor felvettük a lemezt, két próba közt kellett villámgyorsan végigautóznom a rakparton a stúdióba, hogy felénekeljem a dalokat. Az első albumommal számomra kinyílt egy új kapu. Szeretném ezt a vonalat kibővíteni, megtartani a minőségi könnyűzenét, mint műfajt, de majd idővel közeledni a klasszikus zene irányába is, hiszen ezeken az alapokon tanultam és tanulok is hangképzést az énekmesteremtől, Bagó Gizellától.

Kapcsolódó Cikkek

 • A brit sajtó óriási terjedelemben foglalkozott a hercegi esküvővel

  A brit sajtó óriási terjedelemben foglalkozott a hercegi esküvővel

  A brit sajtó óriási terjedelemben foglalkozott Harry herceg és Meghan Markle esküvőjével, a híradások többnyire az udvari protokoll változásait, a szigorú szabályok enyhülését emelik ki – mondta a közmédia tudósítója az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

 • Nemi erőszakkal vádolják Luc Bessont

  Nemi erőszakkal vádolják Luc Bessont

  Feljelentést tett egy párizsi rendőrkapitányságon nemi erőszak miatt Luc Besson francia rendező és producer ellen egy színésznő pénteken, az ügyben megindult az eljárás – közölték szombaton igazságügyi illetékesek.

 • Hercegi esküvő: Nem a politikusok a főszereplők

  Hercegi esküvő: Nem a politikusok a főszereplők

  Harry herceg, a brit királyi család tagja és menyasszonya, Meghan Markle szombati esküvője arisztokrata esküvő lesz, nem a politikusokról szól – mondta Ocsenás Katalin protokoll szaktanácsadó-rendezvényszervező az M1 aktuális csatornán szombaton.