EUR: 308,63 Ft
CHF: 285,33 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Sport

Tour de France: heten adták fel a versenyt

Huy, 2015. július 6.
A versenyzők felkelnek a földről, miután tömeges ütközés volt a 102. Tour de France profi országúti kerékpáros körverseny harmadik, a belgiumi Antwerpen és Huy közötti 159,5 kilométeres szakaszán 2015. július 6-án. (MTI/AP/Christophe Ena)

Bukás és betegség miatt összesen heten adták fel a hétfői, harmadik szakasz után a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt.

Az Antwerpen és Huy közötti 159,5 km-es etapon történt tömegbukás hat “áldozatot” követelt. Köztük volt az összetett svájci éllovasa, a négyszeres világbajnok Fabian Cancellara is, akinél – miután végigtekerte a hátralévő távot – kettős csigolyatörést állapítottak meg. A kétszeres Tour-szakaszgyőztes ausztrál Simon Gerrans a csuklóját, a dél-afrikai Daryl Impey a kulcscsontját, a balesetet okozó francia William Bonnet az egyik csigolyáját, a holland Tom Dumoulin és az orosz Dimitrij Kozoncsuk pedig a vállát törte el.

A német Andreas Schillinger betegség miatt jelezte, hogy nem száll nyeregbe a keddi szakaszon, a Seraing és Cambrai közötti, macskaköves részekkel nehezített 223,5 kilométeren.

A hétfői etapot a spanyol Joaquim Rodriguez nyerte meg, a 2013-ban Tour-győztes brit Chris Froome pedig átvette az összetettben élen állónak járó sárga trikót.

Kapcsolódó Cikkek