2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Életmód

Trükkök kezdő konyhatündéreknek

konyha

Ha túl zsíros a leves, hűtsük le, és papírtörlővel szedjük le a zsiradékot. Késsel ne lehet lehalászni

Segítség, köpköd a máj! Már megint megfonnyadt a saláta a hűtőben! Miért van az, hogy anyu kovászos uborkájának olyan szép a leve, az enyém pedig zavaros? Megannyi kínzó kérdés és probléma,  ami a kezdő háziasszonyokat gyötri. Segítünk, hogy elmúljon a konyhapara.

 

1. Szurkáljuk meg villával a csirkemájat sütés előtt, és akkor nem  „köpköd” , miközben megsül.


2. A túrógombócot fagylaltos kanállal szaggassuk a forró vízbe. Gyorsabb elkészíteni és egyforma lesz minden gombóc. Muffinsütéskor is hasznos a fagyis kanál, ilyenkor meleg vízbe mártsuk, mielőtt kiadagoljuk a tésztát.

3. A kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret csavarjuk gézbe, és úgy tegyük az üvegbe. Könnyen kiemelhető, nem lesz zavaros a leve és finom hideg leves is készíthető belőle.

4. Ha a másnapos kenyeret pár percre nedves konyharuhába csavarjuk, majd 10 percere betesszük az előmelegített sütőbe, olyan lesz, mintha friss lenne.

5. A hűtőben összeesett, megfonnyadt fejes salátát tegyük nyers krumpli szeletekkel együtt néhány percre hideg vízbe, és visszanyeri frissességét.

+1 Ha megégettük az ujjunkat, mártsuk sóba. Garantáltan nem hólyagosodik fel!

Kapcsolódó Cikkek