2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XVI.kerület

Ültessen fát az utókornak!

hárs

Unokáink hűsölhetnek majd a lombok alatt

Idén is meghirdeti az önkormányzat a lakossági faültetési akciót. A lakóházak előtti zöldsávba, illetve a közterületekre ingyenesen igényelhetők a fiatal, szabadgyökerű díszfák. A kiszállításról a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet gondoskodik

A fa ültetési helyét a szakemberek jelölik meg, az igénylőknek, a megadott határidőig ott kell kiásniuk az ültetőgödröt. A Kerületgazda Szolgáltató Szervezett munkatársai ide állítják be a növényt és a helyszínen hagyják a támrudat. Az ültetés és beiszapolás már az igénylők feladata, amelyet a szállítás napján kell elvégezni.


A fajták közül természetesen a lakók választhatnak, de indokolt esetben ezt a szakemberek felülírhatják. A jelentkezőnek vállalniuk kell az ültetés mellett a gondozást is, vagyis a rendszeres locsolást, tavaszi időszakban a fatányér kialakítását, az ültetést követő őszi időszakban a gyökér körüli felkupacolást. Az egyéb szakmai faápolást telefonos, vagy személyes bejelentés alapján az önkormányzat végzi. A Környezetvédelmi Iroda a lakossági igények alapján szerzi be a csemetéket, melyek 220 cm törzsmagasságú sorfák. A jelentkezési határidő szeptember 11.

Jelentkezni lehet írásban, az önkormányzat Környezetvédelmi Irodájánál, a 1163 Budapest, Havashalom utca 43. címen vagy e-mailben a kornyezet@bp16.hu.-n.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.