EUR: 309,37 Ft
CHF: 284,98 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Sport

Universiade: 2 arany és 3 bronz a magyar mérleg

Budapest, 2015. június 19.
A 2015. évi XXVIII. Nyári Universiadéra kiutazó magyar csapat tagjai esküt tesznek a Testnevelési Egyetem aulájában 2015. június 19-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

A magyar versenyzők két arany- és három bronzéremmel zártak a dél-koreai Kvangdzsuban rendezett Universiadén.

Az első érmet az Egyesült Államokban tanuló Valkai Ferenc szerezte, aki a kardvívók egyéni versenyében végzett harmadikként. Őt a junior világbajnok párbajtőröző Berta Dániel követte, aki szintén bronzérmes lett.

Az első aranyérmet a Simon Béla, Juhász Adrián evezős duó nyerte, amely a normál súlyú kormányos nélküli kettesek mezőnyében győzött.

A harmadik bronzérmet szintén egy evezős, Tamás Bence szállította, ő a könnyűsúlyú egypárevezősök között végzett harmadikként.

A viadal zárónapján a férfi vízilabda-válogatott szerzett aranyérmet, Vincze Balázs együttese a döntőben elképesztő izgalmak után, ötméteresekkel diadalmaskodott az olasz csapat felett. Az első hely sorsa csak a nyolcadik párban dőlt el, ekkor az olaszok hibázása után Sedlmayer Tamás talált a kapuba.

Két évvel ezelőtt Kazanyban a magyar küldöttség 15 érmet, köztük négy aranyat nyert.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.