2017. december 15., péntek
Valér

Sport

Universiade: 2 arany és 3 bronz a magyar mérleg

A magyar versenyzők két arany- és három bronzéremmel zártak a dél-koreai Kvangdzsuban rendezett Universiadén.

Az első érmet az Egyesült Államokban tanuló Valkai Ferenc szerezte, aki a kardvívók egyéni versenyében végzett harmadikként. Őt a junior világbajnok párbajtőröző Berta Dániel követte, aki szintén bronzérmes lett.

Az első aranyérmet a Simon Béla, Juhász Adrián evezős duó nyerte, amely a normál súlyú kormányos nélküli kettesek mezőnyében győzött.


A harmadik bronzérmet szintén egy evezős, Tamás Bence szállította, ő a könnyűsúlyú egypárevezősök között végzett harmadikként.

A viadal zárónapján a férfi vízilabda-válogatott szerzett aranyérmet, Vincze Balázs együttese a döntőben elképesztő izgalmak után, ötméteresekkel diadalmaskodott az olasz csapat felett. Az első hely sorsa csak a nyolcadik párban dőlt el, ekkor az olaszok hibázása után Sedlmayer Tamás talált a kapuba.

Két évvel ezelőtt Kazanyban a magyar küldöttség 15 érmet, köztük négy aranyat nyert.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Hosszú Katinka nagyszerű teljesítménnyel, saját világcsúcsától kevesebb mint három tizeddel elmaradva nyerte meg a 100 méter vegyes előfutamait és jutott be az elődöntőbe a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki délelőtti programjában.

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.