EUR: 309,38 Ft
CHF: 285,81 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Egyéb

Vádat emeltek Johnny Depp felesége ellen

Tokió, 2015. július 16.
A 2015. január 26-án készült felvételen Johnny Depp amerikai színész (b) párja, Amber Heard amerikai színésznő társaságában a Mortdecai című filmjének népszerűsítésére érkezik Tokióba. Akár tíz év börtönbüntetést, vagy 100 ezer ausztrál dollár (20,9 millió forint) pénzbírságot is kaphat Amber Heard, aki ellen vádat emeltek Ausztráliában, amiért az ország biobiztonsági törvényeit megsértve 2015. áprilisban becsempészte az országba két kutyájukat, hogy meglátogassa az ott forgató férjét. A színésznőnek szeptemberben bíróság elé kell állnia Queenslandben. (MTI/AP/Kambajasi Sidzuo)

Akár tíz év börtönbüntetést, vagy 100 ezer ausztrál dollár (20,9 millió forint) pénzbírságot is kaphat Johnny Depp amerikai filmsztár felesége, Amber Heard színésznő, aki ellen vádat emeltek Ausztráliában, amiért az ország biobiztonsági törvényeit megsértve áprilisban becsempészte az országba két kutyájukat.

A két yorkshire terrier, Boo és Pistol világszerte a lapok címoldalára került, miután kiderült, hogy a 29 éves Heard becsempészte őket Ausztráliába egy magánrepülőgép fedélzetén, amikor meglátogatta férjét A Karib-tenger kalózai című kalandfilmsorozat ötödik részének forgatásán a kelet-ausztráliai Gold Coastban.

Barnaby Joyce ausztrál mezőgazdasági miniszter akkor felszólította a házaspárt, hogy 72 órán belül küldjék vissza az ebeket az Egyesült Államokba, különben elaltatják őket.

Joyce szigorú fellépésével kapcsolatban megoszlottak a vélemények Ausztráliában: egyesek dicséretesnek tartották, hogy a miniszter ilyen odaadással óvja a nemzet törvényeit, mások durvának ítélték a fellépését és voltak, akik szerint Joyce az egész világ előtt “nevetség tárgyává” tette Ausztráliát azzal, hogy halálos ítéletet szabott ki a kutyákra, amikor a karantén is megoldás lehetett volna.

Az ügy új lendületet vett csütörtökön, amikor kiderült, hogy Heardöt az ausztrál biobiztonsági törvények kétrendbeli megsértésével vádolták meg, és szeptemberben bíróság elé kell állnia Queenslandben. Az ifjú amerikai színésznőre akár 100 ezer ausztrál dollár pénzbírságot, vagy tíz év börtönbüntetést is kiszabhatnak.

Kapcsolódó Cikkek