EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Külföld

Véget ért a halálos járvány Dél-Koreában

Szöul, 2015. június 8.
Védőmaszkot viselő turisták Szöulban 2015. június 8-án. Dél-Koreában újabb huszonhárom MERS-esetet azonosítottak, és ezzel nyolcvanhétre emelkedett a fertőzöttek száma, a betegségnek pedig hat halottja van a kelet-ázsiai országban. (MTI/AP/An Jang Dzsun)

Dél-Koreában kedden véget ért a közel-keleti légzőszervi tünetegyüttes (MERS) járványa, amely harminchat emberéletet követelt – jelentette be kedden Hvang Kjo Ahn miniszterelnök.

Az első megbetegedést május 20-án regisztrálták az országban. A kórt vélhetően egy Szaúd-Arábiában járt férfi hurcolta be. Azóta száznyolcvanhat betegnél mutatták ki a betegséget, ez a szám nem növekedett az elmúlt 23 napban. Az utolsó személyt, akinél gyanították a fertőzést hétfőn engedték ki az egészségügyi zárlat alá helyezett otthonából.

A kormányfő hangsúlyozta, a kormány és az egészségügyi szakértők különböző körülményeket mérlegelve arra megállapításra jutottak, hogy az embereknek már nem kell tartaniuk újabb megbetegedéstől.

A politikus egyben bocsánatot kért a lakosságtól azért, mert a hatóságok lassan reagáltak a történtekre és nem tudták idejekorán megfékezni a kór terjedését.

A járvány hivatalos befejeződése várhatóan augusztus végén lesz, amikor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szabályai szerint lejár a lappangási idő kétszerese.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.