EUR: 308,06 Ft
CHF: 284,15 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Program VI.kerület

Verdi áriát énekel Plácido Domingo az Operaházban

Salzburg, 2014. augusztus 4.
Placido Domingo spanyol tenor Luna gróf szerepét játssza Giuseppe Verdi: A trubadúr című operájának főpróbáján, a Salzburgi Ünnepi Játékokon a Nagy Fesztiválcsarnokban 2014. augusztus 4-én. A bemutatót augusztus 9-én tartják. (MTI/EPA/Barbara Gindl)

Giuseppe Verdi olasz zeneszerző Macbeth című operájából énekel áriát Plácido Domingo a 2016. február 6-ra szervezett Shakespeare Bálon a budapesti Operaházban – mondta el Ókovács Szilveszter az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Hozzátette: a már életében legendává nőtt spanyol operaénekes első alkalommal lép fel az Andrássy úti Operaházban, korábban Budapesten csak az Erkel Színházban volt hallható.

Az Operaház több mint harminc premiert felvonultató Shakespeare-évadának keretébe illeszkedő februári jótékonysági esten Plácido Domingo mellett három magyar operaénekesnő – Rálik Szilvia, Sáfár Orsolya és Szemere Zita – is színpadra áll, valamint látható lesz egy balettelőadás is.

Ókovács Szilveszter a műsorban kitért a balatonfüredi Anna-bál részeként csütörtökön kezdődő Operafüred programsorozatra is. A Gyógy téren megvalósuló szabadtéri előadások közt énekkari hangverseny és operagála is található, szombat este pedig a Magyar Állami Operaház balettművészei táncolják el a hagyományos Anna-báli palotást.

Kapcsolódó Cikkek

  • Itt élned, halnod kell

    Itt élned, halnod kell

    A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

  • Múzeum a szexrabszolganőkről

    Múzeum a szexrabszolganőkről

    A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.