EUR: 308,44 Ft
CHF: 284,99 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Külföld

112 éves japán a világ legidősebb férfija

Nagoja, 2015. augusztus 21.
A 112 éves japán Koide Jaszutaro (k), miután átvette a világ legidősebb férfija címet a Guinness Világrekordok egyik japán hitelesítőjétől Nagojában 2015. augusztus 21-én. Koide azt követően lett a földkerekségen élő legidősebb férfi, hogy az addigi japán rekorder, Momoi Szakari, 112 elhunyt júliusban. Balról Koide 49 éves unokája, Kikucsi Aja. (MTI/AP/Szaszahara Kodzsi)

Nem kell túlzásba vinni a dolgokat – ez a hosszú élet titka a 112 éves japán Koide Jaszutaro szerint, akit a Guinness Rekordok pénteken a világ legidősebb férfijává nyilvánított.

A Nagojában élő férfi 1903. március 13-án született és szabóként dolgozott egész életében. Azután lett a világ legidősebb férfija, hogy júliusban 112 évesen Tokióban elhunyt az eddigi korrekorder, Momoi Szakari.

A pénteki ünnepségen egy idősotthonban hét gyermeke közül három, kilenc unokája közül kettő és egy dédunokája vett részt.

“A legjobb, ha nem visszük túlzásba a dolgokat” – fedte fel a hosszú élet titkáról Koide, aki azt tanácsolta, hogy ne dohányozzunk és ne italozzunk, ám mindent élvezzünk az életben. Mint elmondta, a kedvenc étele a kenyér.

Nagyapjáról, aki még ma is szemüveg nélkül képes olvasni, egyik unokája elmondta, hogy korábban nagyon szigorú ember volt, de ahogy idősödött, egyre kedvesebbé vált. “Életmódjában mindig kerüli a stresszes helyzeteket” – tette hozzá az unoka.

A világ egyik leggyorsabban öregedő országa Japán, ahol már mintegy 54 ezer ember száz éven felüli.

A világ legidősebb embere a New York-i Susannah Mushatt Jones, aki hétfőn ünnepelte 116. születésnapját.

Kapcsolódó Cikkek