2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb II.kerület XII.kerület

A János legyen az a kórház!

Újabb támogatókra talált Szilágyi Zsolt II. kerületi lokálpatrióta májusban indított civil aláírásgyűjtése. A nyugdíjas villamosmérnök azt szeretné elérni, hogy a Szent János Kórház területén vagy annak szomszédságában legyen a kormány által kialakítani kívánt új budai központi kórház. Fónagy János, a XII. kerület országgyűlési képviselője, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, II. kerületi országgyűlési képviselő az ügy mellé állt.

A János kórház udvarán tartott sajtótájékoztatón Szilágyi Zsolt elmondta, tavaly itt kezelték, és betegként szerzett tapasztalatai alapján született meg benne az elhatározás, hogy civil összefogást hirdessen a kórház korszerűsítéséért.


Szent János Kórház Varga Mihály miniszter, országgyűlési képviselő és Fónagy János országgyűlési képviselő sajtótájékoztató keretében írják alá a polgári kezdeményezés támogatásaként az aláíró ívet, hogy a János legyen a Központi Kórház ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Varga Mihály (balról), Szilágyi Zsolt és Fónagy János a János kórház udvarán

– Azóta egy tanulmány is született, amely megmutatja, milyen mérhetetlen nagy a súlyponteltolódás a fővárosban a pesti kórházak javára, és indokolja, miért a Szent János Kórház a legalkalmasabb a budai központi kórház céljainak megvalósítására. Májusban indítottuk el az aláírásgyűjtést, az első ívet akkor Láng Zsolt és Pokorni Zoltán polgármester is aláírta. Most a II. és a XII. kerület országgyűlési képviselője, két kormánytag is csatlakozott a kezdeményezésünkhöz – számolt be a Lokálnak Szilágyi Zsolt. Fónagy János úgy fogalmazott: közlekedésben jártas szakemberként is támogatni tudja, hogy a János legyen a központi kórház.

– A megközelíthetőség sem elhanyagolható szempont. Ide a környező agglomerációból is viszonylag könnyen eljutnak, vagy jól szállíthatók a betegek. Elindult egyfajta licitálás a budapesti kerületek között, mind a sajátját látja legalkalmasabbnak. A kedvencem az, hogy „Újpesten legyen az új budai kórház!” Hozzáteszem, az Északi összekötő híd megépülése a megközelíthetőség szempontjából ez sem ésszerűtlen – fejtette ki Fónagy János országgyűlési képviselő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. Varga Mihály mint a II. kerület országgyűlési képviselője azt mondta, tudatos és felelős állampolgárként is fontosnak tartja, hogy melléálljon a civil kezdeményezésnek.


Szent János Kórház Varga Mihály miniszter, országgyűlési képviselő és Fónagy János országgyűlési képviselő sajtótájékoztató keretében írják alá a polgári kezdeményezés támogatásaként az aláíró ívet, hogy a János legyen a Központi Kórház ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A kórház dolgozói és a járóbetegek is részt vettek a két kormánytag helyszíni sajtótájékoztatóján

– Családapaként is vagyok most itt, és támogatom a kórház felújítását. A kormány 1 milliárd forintot különített el a 2016-os költségvetésben a budai oldalon megvalósuló kórház építésének a megkezdésére. A vita még folyik arról, hol lenne a legideálisabb helyszín ehhez, de akár itt lesz, akár nem: a Szent János Kórház megújítását haladéktalanul meg kell kezdeni!

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.