2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb III.kerület

A Margitot és a Batthyányt is visszakapja a HÉV

Aki a nyári melegben elfelejtette volna: a Szentlélek tér és a Margit híd között igenis jár a HÉV. Ezt már a kétkedők is ellenőrizhetik, mivel a H5 majd’ egy hónapos kimaradást követően múlt szombattól újra teljes erőbedobással szállítja az utasokat a szakaszon. 

Jól kezdődött az augusztus az óbudai tömegközlekedés szempontjából: a hónap első napjától újra a Margit hídig közlekednek a szerelvények. Sőt, augusztus második vasárnapjától pedig már a Batthyány tér is elérhető lesz a H5-ös járattal. Mindez azt is jelenti, hogy az előzetesen bejelentett határidők szerint áll helyre az utazás a helyiérdekű vasúton.

hév, H5, Óbuda, szerelvény

Nem kell többé keresni, újra munkába állt a zöld nyíl

Az ötös HÉV útját még július közepén korlátozták Szentendre, illetve Békásmegyer és a Szentlélek téri megálló közé, kezdetben csak rekonstrukciós munkálatok miatt, később viszont vágányfelújításba is belekezdett a BKV Zrt. Előbbi a Bem rakpart alatt húzódó alagút, valamint a Batthyány téri végállomás utascsarnokának födém-megerősítését célozta, utóbbi már egy 2013-as rongálódás következményeit állította helyre. A két évvel ezelőtti károk még az akkori dunai árvíz nyomán keletkeztek.


Augusztus 9-éig mindenesetre még pótlóbuszok járnak a Batthyánytól a Margit híd budai hídfőig, az egy nappal később rajtoló Sziget Fesztivál nyitányára viszont már ez a nehézség is elhárul. Ehhez kapcsolódóan a BKK azt ígéri, az egy hetes rendezvény alatt sűrített menetrend szerint közlekednek majd a HÉV szerelvények.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.