EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Külföld

A németek vonatokat küldenek hozzánk a szír menekültekért

Szabadka, 2015. augusztus 24.
Migránsok érkeznek Presevóból egy különjáratú, közvetlen vonattal a Sándor (Aleksandrovo) elnevezésű külvárosi vasúti megállóhelyre Szabadkán 2015. augusztus 24-én. Naponta két különjárat szállítja a migránsokat a két határ menti város között.
MTI Fotó: Molnár Edvárd

Az ARD német közszolgálat televízió hétfőn reggel közölte a hírt, hogy Németország vonatokat küld Magyarországra az itt tartózkodó szír menekültekért.

A közszolgálat adó twitteren tette közzé a hírt, mely szerint Németország különvonatokat bérel, hogy a nálunk tartózkodó szír menekülteket elszállítsa.

A német kormányszóvivő cáfol

Németország nem indít különvonatokat Magyarországra a szír menedékkérőkért – közölte hétfőn a német kormányszóvivő. Steffen Seibert a Twitter mikroblogportálon azt írta, hogy “nincsenek különvonatok”, és “az uniós jog érvényes”, amely szerint “aki Magyarországra megy, annak ott kell regisztrálnia magát és ott kell lefolytatni a menedékjogi eljárást”.

A kormányszóvivő arra, a Twitteren megjelent értesülésre reagált, amely szerint Németország budapesti nagykövetségének szervezésében a német állam “chartervonatokkal” szállítja el Magyarországról Németországba a szír menedékkérőket.

Az értesülésre a német külügyminisztérium is reagált, a Twitteren azt írták, hogy “tudomásunk szerint kacsáról van szó”.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.

  • Negatívra rontották Olaszország adósosztályzati kilátását

    Negatívra rontották Olaszország adósosztályzati kilátását

    Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Olaszország államadós-besorolásának kilátását pénteken a Fitch Ratings, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az államháztartási konszolidáció ismétlődő halasztgatása rontja a hitelességet.