2018. május 27., vasárnap
Hella

Egyéb VI.kerület

Bodrogi: Szenes Iván hozta össze az első csókot Ágival

Baodrogi_voit_Szenes

Bodrogi Gyula, Szenes Iván és Voith Ági, sok-sok évvel az “összeboronálás” után

Szenes Ivánnak, az öt éve elhunyt legendás slágergyárosnak köszönheti Bodrogi Gyula feleségét, Voight Ágit. A titokról Szenes Andrea lebbentette le a fátylat, és lapunknak azt is elmesélte, hogyan akarta kipróbálni a színészektől ellesett csókot Csonka Andráson.

– Fogalmam sem volt arról, vajon mit csinálhat a két színész „összetapadt szájjal”, amikor ötévesen az asztal alól figyeltem Bodrogi és Voit Ági első csókját – mesélte Szenes Andrea. Az akkor huszonéves színészek éppen a Kaktusz virágának dalbetéteit próbálták Szenes Ivánnál. A Rezső téri ház ezernyi sláger alkalmi próbaterme volt.


– Apu az előadásokon vette észre, hogy Gyula és Ági túl hosszan és feltűnő átéléssel csókolózik a színpadon. Addig ügyködött, amíg összeboronálta a való életben is őket. Olyan jól sikerült, hogy Bodrogiék esküvőjén mi is ott voltunk. A ma már kettőjükhöz kötődő, ikonikus sláger, a Jamaikai trombitás – amit akkor próbáltak – természetesen édesapám halálának ötödik évfordulós, ingyenes emlékkoncertjén is elhangzik majd, szeptember 13. -án, fél hétkor itt, a nyolcadik kerületi Rezső téren, a házunktól néhány méterre, ahol egykor az első csókot meglestem – mondta nevetve Szenes Andrea, aki kislányként úgy gondolta, neki is ki kell próbálnia az asztal alól látott „összetapadást”.

Andrea5éves_Szenes Ivánnal táncol

Szenes Andrea 5 évesen, édesapjával táncol

– Csonka András színész édesapja is gyakori vendég volt náluk, és mivel jött vele a kis Bandika, rajta akartam gyakorolni a csókjelenetet, de csak fújogva vihogtunk a próbálkozáson – emlékezett Andrea, aki édesapja halála óta, minden évben egy emlékkoncerten adja át a Szenes-díjat.


– Pontosan így történt az első csókunk Ágival! – erősítette meg a Nemzet Színésze. – Utána Iván direkt olyan duetteket írt nekünk, amelyek összehoztak minket. A „boronálás” jól sikerült, bár a szerelem egyébként is parázslott már, de Iván, örök barátom, ravaszul ráerősített – vallotta be a Lokálnak Bodrogi, aki boldogan énekli ötven év után is Voight Ágival a Jamaikai trombitást, és bár azóta már mindketten mással élnek, sohasem váltak el.

Kapcsolódó Cikkek